Samsung Electronics, WBA’nın 2021 Dijital Katılım Göstergesi’nde dördüncü sıraya yükseldi

Samsung Electronics, World Benchmarking Alliance (WBA) tarafından gerçekleştirilen 2021 yılı Dijital Katılım Göstergesi Listesi’nde 150 şirket arasında dördüncü sırada yer aldı.

08.12.2021
388
Samsung Electronics, WBA’nın 2021 Dijital Katılım Göstergesi’nde dördüncü sıraya yükseldi

Samsung Electronics, World Benchmarking Alliance (WBA) tarafından gerçekleştirilen 2021 yılı Dijital Katılım Göstergesi Listesi’nde 150 şirket arasında dördüncü sırada yer aldı.

World Benchmarking Alliance (WBA) tarafından gerçekleştirilen Dijital Katılım Göstergesi Listesi’nde 2020 yılında onuncu sırada yer alan Samsung, dijital sorumluluk konusunda gösterdiği tutarlı ve çok yönlü çabalarıyla bu yıl dördüncü sıraya yükseldi. Samsung yapay zekâ (AI) etik ilkelerini ortaya koyduğu için dijital sorumluluk konusundaki çabalarıyla listede övgüye değer görüldü. Teknoloji geliştirmede sosyal ve etik sorumluluğu vurgulamaya önem veren Samsung, uygulamaya koymak üzere yapay zekâ alanında etik ilkeler belirledi.  

ARA REKLAM ALANI

Ürünlerini daha erişilebilir kılmak için çalışan Samsung,  tüm kullanıcılar için kullanımı kolaylaştıran teknolojilerle ürünlerini zenginleştiriyor. Samsung'un renk körlüğü (CVD) yaşayan kullanıcılar için renk ayarlamaları yapan, Samsung TV'lerdeki renk optimizasyonu sayesinde bu kullanıcılara daha iyi bir izleme deneyimi sunan SeeColors uygulaması WBA tarafından övgüye değer bulundu.

Samsung'un startup girişim ekosistemini desteklemek için Kore'de geliştirdiği C-lab Outside programı, ortaya koyduğu toplumsal katkıyla öne çıkarken, şirketin dijital eğitime verdiği kararlı destek de övgüye layık görüldü. Samsung, “Küresel Kurumsal Vatandaşlık” vizyonuyla, gençlerin eğitimine ve sürdürülebilir gelişimine katkı sunan bir büyümeye odaklanarak topluma katkı sağlayan faaliyetlerine gelecekte de devam edecek. Şirket aynı zamanda gelecekte teknoloji alanında iş fırsatları yaratmak amacıyla dünyanın her yerinde sürdürdüğü “Samsung İnovasyon Kampüsü (SIC)” Kurumsal Vatandaşlık Programı’nı da yürütmeye devam ediyor.

BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmada özel sektörün sunacağı katkıyı yönlendirmek üzere 200'ün üzerinde küresel, bölgesel ve yerel kuruluşun oluşturduğu bir ittifak olan WBA; şirketleri insan hakları, çevre ve dijital katılım gibi yedi ana kategori üzerinden değerlendiriyor. WBA, şirketlerin teknolojiye erişimini iyileştirme, dijital becerileri geliştirme, güvenilir kullanımı teşvik etme ve hem açık hem de etik açıdan doğru inovasyonlara imza atma konusunda kaydettiği ilerlemeleri değerlendiren Dijital Katılım Göstergesi’ni ilk olarak geçen yıl gerçekleştirmişti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YAZAR BİLGİSİ