Efsane Festival TEKNOFEST’te Roketler Gökyüzü İçin Hazır

Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Karadeniz kıyılarında muhteşem bir coşkuyla sürerken, TEKNOFEST rüzgarı tüm Anadolu’yu sarmaya devam ediyor.

02.08.2022
227
Efsane Festival TEKNOFEST’te Roketler Gökyüzü İçin Hazır

Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Karadeniz kıyılarında muhteşem bir coşkuyla sürerken, TEKNOFEST rüzgarı tüm Anadolu’yu sarmaya devam ediyor. ROKETSAN yürütücülüğünde düzenlenen ve bu yıl 584 takımın başvuruda bulunduğu; lise (5 bin feet), orta irtifa (10 bin feet), yüksek irtifa (20 bin feet) ve zorlu görev (10 bin feet) kategorisi olmak üzere dört farklı kategoride gerçekleştirilen Roket Yarışması Aksaray’da başladı. 1-10 Ağustos tarihleri arasında yapılacak yarışmada kazanan takımlara toplamda 840 bin TL ödül verilecek.

 

ARA REKLAM ALANI

Uzay Teknolojileri Alanında Benzersiz Bir Deneyim

Gençlere uzay teknolojileri alanında benzersiz bir deneyim fırsatı sunan, tasarımdan üretime, entegrasyondan hazırlık sürecine kadar her aşamadan sorumlu olan gençlerin kendi tasarımı olan roketleri üretip, uçuşunu gerçekleştirdiği yarışma sistem mühendisliği vizyonuyla çalışıyor. Avrupa’da düzenlenen ilk, dünyada düzenlenen ikinci roket yarışması özelliğine sahip olan yarışmada gençlere, farklı disiplinlerde bilgi ve tecrübeye sahip üyelerle takım halinde tasarım yapma, roket sistemleri ve alt bileşenleri hakkında teknik araştırmalar yapma, karmaşık problemleri aldıkları eğitimler sayesinde birlikte çözme ve teknik raporlama yapabilmeye yönelik kabiliyetler kazandırmak amaçlanıyor. Farklı alanlarındaki fen ve mühendislik bilgi birikimlerini kullanan katılımcılar disiplinler arası düşünerek ve karmaşık planlamalar yaparak roket tasarımı, üretimi ve entegrasyonunu başarıyor. 

 

Kalbini Gökyüzüne Kaptıran Gençler Roketleri Ateşliyor

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında ilki 2018 yılında gerçekleştirilen Roket Yarışmasına gençlerin ilgisi her geçen yıl artarak devam ediyor. Farklı alanlardaki fen ve mühendislik bilgi birikimlerini kullanan gençler, disiplinler arası düşünerek ve karmaşık işlemleri, süreçleri planlayarak roket tasarımı, üretim ve entegrasyonunu başarıyor.  İlk yıl 156, ikinci yıl 570, üçüncü yıl 516 ve dördüncü yıl ise 544 farklı takım başvurusunun kabul edildiği yarışmada bu yıl lise kategorisinde 291, orta irtifa kategorisinde 271, yüksek irtifa kategorisinde 16 ve zorlu görev kategorisinde 6 takım olmak üzere toplam 584 takım başvuruda bulundu. Bu takımlardan lise kategorisinde 29, orta irtifa kategorisinde 47, yüksek irtifa kategorisinde 4 ve zorlu görev kategorisinde 1 takım atış hazırlık raporunu tamamlayarak toplamda 81 takım finale kaldı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YAZAR BİLGİSİ