Türk makine sektörü Konya Makine Teknolojileri Fuarları ile yeni ihracat rekorlarına hazırlanıyor

Makine, metal işleme ve sac işleme sektörlerinin yanı sıra bu sektörlere otomasyon, elektrik, elektronik, enerji, depolama, istifleme ve taşıma gibi alanlarda ürün ve hizmet sağlayanları buluşturan Konya Makine Teknolojileri Fuarları bugün kapılarını açtı.

11.05.2022
272
Türk makine sektörü Konya Makine Teknolojileri Fuarları ile yeni ihracat rekorlarına hazırlanıyor

Makine, metal işleme ve sac işleme sektörlerinin yanı sıra bu sektörlere otomasyon, elektrik, elektronik, enerji, depolama, istifleme ve taşıma gibi alanlarda ürün ve hizmet sağlayanları buluşturan Konya Makine Teknolojileri Fuarları bugün kapılarını açtı. Fuarlar 14 Mayıs gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

 

ARA REKLAM ALANI

Tüyap tarafından 16’ncısı düzenlenen fuarlarda 25 ülkeden 252 firma ve temsilcilik yer alırken, ziyaretçiler 4 gün boyunca stantları ziyaret etme şansını yakalayacak.

 

Tüyap Konya Fuarcılık’ın 11-14 Mayıs’ta Konya Ticaret Odası – Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlediği makine sektöründe büyük öneme sahip 4 farklı fuar, eş zamanlı olarak kapılarını ziyaretçilere açtı. 4 gün boyunca, KONMAK   (Konya Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri Fuarı), KONELEX (Konya Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon Fuarı), İSKON (Konya İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı) ve KONYA SAC (Konya Sac İşleme Teknolojileri Fuarı) Fuarları, makine ve ilgili sektörlerden yerli üreticiler ile uluslararası alım gruplarını buluşturacak. 2021’de 23 milyar dolar ile yeni ihracat rekoru kıran Türk makine sektörünün üretim gücünün ve ülke ihracatının arttırılmasında kilit bir role sahip olan fuarlara bu yıl, 25 ülkeden 252 firma ve temsilciliği katılıyor.

 

Konya’da makine sektörünün gücü dikkat çekiyor

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen bu dev buluşmaya, Ticaret Bakanlığı, Konya Ticaret Odası ve Tüyap yurt dışı ofislerinin destekleri ile sürdürülen yurt dışı tanıtım çalışmaları neticesinde yurt dışından katılım bu yıl önemli ölçüde arttı. Bu sene Almanya, Fransa, Macaristan, Romanya, Polonya, Gürcistan, Orta Doğu ülkeleri, Balkan ülkeleri, Doğu Avrupa ülkeleri, Hollanda, İran, İsviçre, İtalya, Pakistan, Portekiz ve Rusya başta olmak üzere yurt dışından da yoğun bir ziyaretçi katılımı bekleniyor.

 

Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü fuarlarla ilgili olarak şunları dile getirdi: “Sektör için lokomotif şehirlerden biri olan Konya’da gerçekleştirdiğimiz fuarlara yurt içinden 20 binin üzerinde kişinin katılmasını bekliyoruz. Yurt dışından ise yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayacağımızı öngörüyoruz. 4 gün boyunca devam edecek olan Konya Makine Teknolojileri Fuarları’nda Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde yurt dışı alım heyeti organizasyonları gerçekleştiriliyor. İnovatif uygulamamız Akıllı Eşleştirme Sistemi ile Konya Makine Teknolojileri Fuarları’na katılan firmalar, oluşturdukları dijital profil sayesinde fuar öncesinde ürünlerini sergilemeye başladılar. Yine uygulama üzerinden fuar sonrası da sergilemeye devam edebilecekler. Böylece fuar başlamadan önce başlayan ticaret, fuar sonrasında da devam edecek. Akıllı Eşleştirme Sistemi ayrıca fuar katılımcılarına, iş yapma potansiyeli yüksek alıcıları önererek karşılıklı iletişim fırsatı da sunuyor. Konya Makine Teknolojileri Fuarları kapsamında bu sene de sektör ve ülkemiz açısından önemli iş birliklerinin başlayacağına inanıyorum.”

 

Kenya’dan alım heyeti geldi

Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa K. Ondieki de Konya Ticaret Odası destekleri ile organize edilen alım heyetine eşlik ederek, açılış törenine katıldı. Ayrıca fuar esnasında B2B İkili İş Görüşmeleri de yapılan fuarda katılımcılar, yabancı ziyaretçilerle önemli iş birliklerine imza attı.

 

Sektörün ihracat hedeflerine ve ülke ekonomisi katkı

Türkiye ekonomisinin büyümesinde kritik bir öneme sahip olan imalat sektörü, 2021 yılında beklentilere paralel olarak ülke ekonomisinin yıllık büyümesinde büyük rol oynadı ve imalat sanayinin gayri safi yurt içi hasıladaki payı 21’e yükseldi. Türk makine sektörünün ihracat tutarı ise 23 milyar dolara çıkarak, rekor seviyeye ulaştı. Makine, metal işleme ve sac işleme sektörlerinin yanı sıra bu sektörlere otomasyon, elektrik, elektronik, enerji, depolama, istifleme ve taşıma gibi alanlarda ürün ve hizmet sağlayanları buluşturan Tüyap’ın Konya Makine Teknolojileri Fuarları da kurulan yeni iş birlikleri ile bu paya her geçen sene ivme katıyor. 

 

Tüyap makine fuarlarında hız kesmiyor

Konya’da yılın ilk sektör fuarını açan Tüyap Makine Fuarları Grubu, Eylül sonunda Maktek Avrasya, Ekim’de Eskişehir Endüstri Fuarı ile devam edip Aralık ayında da Bumatech Bursa Makine Teknolojileri Fuarları’nı düzenleyerek makine sektöründe hız kesmeden 2022’yi dört ayrı şehirde önemli iş bağlantılarına ev sahipliği yaparak kapatmayı hedefliyor. Tüyap Makine Fuarları Grubu’nun tüm fuarları ile ilgili detaylı bilgiye Tüyap’ın internet sitesinden erişilebilecek. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YAZAR BİLGİSİ