TikTok’un Plastiksiz Temmuz kampanyası milyonlarca görüntülenmeye ulaştı

Eğlence platformu TikTok, dünyayı korumak ve daha yaşanılabilir kılmak adına Plastiksiz Temmuz kampanyasına ev sahipliği yaptı.

03.08.2022
177
TikTok’un Plastiksiz Temmuz kampanyası milyonlarca görüntülenmeye ulaştı

Eğlence platformu TikTok, dünyayı korumak ve daha yaşanılabilir kılmak adına Plastiksiz Temmuz kampanyasına ev sahipliği yaptı. WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) iş birliğinde #KüçükBirAdım etiketiyle yürütülen kampanya, 6 günde 50 milyon görüntülenmeyi aştı.

 

ARA REKLAM ALANI

TikTok, gezegenimizin geleceği için topluluğunu Temmuz ayında #KüçükBirAdım atmaya davet etti. Kampanya boyunca TikTok içerik üreticileri, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) raporlarından derlenen bilgilere ve günlük hayatlarında tek kullanımlık plastik tüketimini nasıl azaltabileceklerine dair ipuçlarına ulaştı. Tiktok topluluğu da #Küçükbiradım çağrısına plastik atıklara karşı ürettikleri yaratıcı ve sürdürülebilir çözümleri paylaşarak yanıt verdi.

 

Kampanyaya konunun uzmanı olan içerik üreticileri de destek vererek "Plastik ürünler nelerdir?”, “Plastikler çevreye zararlı mıdır?”, “Plastikler geri dönüştürülebilir mi?”, “Plastiksiz Temmuz ne ifade ediyor?”, “Tek kullanımlık plastik nedir?” gibi soruları cevaplandıran eğitici videolar yayınladı.

 

TikTok içerik üreticilerinden turkisiminimalizm, hesabından yaptığı canlı yayında günlük hayatımızda plastik kullanımını azaltacak ipuçları verirken, nilkiyisi sürdürülebilir bir dünya için mutfakta atık azaltmanın yollarını anlattı. kentteekolojikhayat hesabıysa temizlik sırasında plastik kullanımını azaltacak önemli tüyolar verdi. 

 

Gıda tüketiminde plastik yerine cam bardak ve metal pipet tercih edilmesi, market ve pazar alışverişinde bez çanta ve file kullanılması, çevre dostu paketleme yöntemlerinin tercih edildiği ürünlerin satın alınması gibi pek çok önemli adım da içerik üreticilerinin gündemindeydi. 

 

Kampanya kapsamında en çok dikkat çeken içeriklerden biri de “Kendin yap” videoları oldu. Yaratıcılığını konuşturan içerik üreticileri, plastik atıkları değerlendirerek yeniden kullandı ve dekoratif objeler üretti. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YAZAR BİLGİSİ