Pera Müzesi’nden Çocuklar İçin Animasyon: “Kayboldum Ben Galiba!”

Pera Müzesi’nden Çocuklar İçin Animasyon   Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’na yönelik bir mini animasyon serisi hazırladı.

Pera Müzesi’nden Çocuklar İçin Animasyon: “Kayboldum Ben Galiba!”

Pera Müzesi’nden Çocuklar İçin Animasyon

 

ARA REKLAM ALANI

Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’na yönelik bir mini animasyon serisi hazırladı. “Kayboldum Ben Galiba!” isimli animasyon serisi, 4-12 yaş arası çocukları Pera Müzesi koleksiyonları ile tanıştırmayı amaçlıyor. Bir elçi ve yemiş aramak için haremden çıkan bir maymunun zamanda yolculuk yaparak müzede bir araya gelmesiyle başlayan animasyonda karakterler koleksiyon sergilerini gezip eserleri eğlenceli bir dille anlatıyor. 

 

“Elçinin Serüveni” bölümünde, yanlışlıkla kendi zamanlarından yüzlerce yıl sonrasına seyahat edip günümüz Pera Müzesi’nde bir araya gelen karakterler, 21. yüzyılı anlamaya çalışırken “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” koleksiyon sergisini keşfe çıkıyor. Jean-Baptiste Vanmour’un dört resimden oluşan saraya kabul serisini yakından inceleyen karakterler, yaklaşık 300 yıl önce Topkapı Sarayı’nda gerçekleşen resmi törenin detayları üzerine sohbet ediyor“Kayboldum Ben Galiba!: Elçinin Serüveni” çocuklara basitçe sanata ve tarihe nasıl bakılabileceğini anlatırken, sergiden yola çıkarak temel sanat ve uluslararası diplomasi terimlerini öğretmeyi amaçlıyor.

 

Yönetmenliğini Ethem Onur Bilgiç ve Emrah Tümer’in yaptığı "Kayboldum Ben Galiba!” animasyon serisinin müzikleri Nilipek ve Berkay Küçükbaşlar’a ait. Maymunu Meltem Cumbul’un, elçiyi Yekta Kopan’ın seslendirdiği animasyon “Elçinin Serüveni” Pera Müzesi Youtube kanalından izlenebilir.

 

Animasyon Künyesi
Yönetenler: Ethem Onur Bilgiç, Emrah Tümer
Seslendirme: Meltem Cumbul, Yekta Kopan
Animasyon: Emrah Tümer
Çizimler: Emre Karacan
Müzik: Nilipek, Berkay Küçükbaşlar
Yürütücü Yapımcı: Volkan Şenozan, Irmak Wöber, Hazal Altun

 

Pera Müzesi Salı’dan Cumartesiye 10.00-19.00, Pazar günleri ise 12.00-18.00 saatleri arasında gezilebilir. Cuma günleri Uzun Cuma” kapsamında 18.00-22.00 arası tüm ziyaretçiler, Çarşamba günleri ise Genç Çarşamba” kapsamında tüm öğrenciler müzeyi ücretsiz ziyaret edebilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YAZAR BİLGİSİ