Kemeraltı güç birliğiyle canlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi arasında Kemeraltı’nda iki tescilli binayı tekrar hayata kazandırmak için protokol imzalandı.

16.12.2021
294
Kemeraltı güç birliğiyle canlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi arasında Kemeraltı’nda iki tescilli binayı tekrar hayata kazandırmak için protokol imzalandı. İş birliğinin Türkiye'ye örnek olacağını dile getiren Başkan Soyer, “Hepimizin ortak gayesi Kemeraltı’nı geliştirmek. Bu çalışmaları daha da büyüterek devam edeceğiz. Kemeraltı’nın dünyanın en güzel markalarından biri olabilmesi için ne yapsak az” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliğiyle kurulan TARKEM ile Konak Belediyesi arasında Kemeraltı’nda iki tescilli binayı restore etmek ve kent hayatına kazandırmak için protokol imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sergi Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muzaffer Tunçağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ve TARKEM yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ARA REKLAM ALANI

Türkiye’ye örnek bir çalışma
Protokol imza töreninde konuşan TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kamu, sivil toplum ve özel sektör iş birliğiyle kurulan TARKEM ve Konak Belediyesi’yle yaptığımız bu işbirliği Türkiye'ye önemli bir örnek olacak. TARKEM’in bu önemli yolculuğuna destek vermeye devam edeceğiz. Hepimizin ortak gayesi Kemeraltı’nı geliştirmek. Bu çalışmaları daha da büyüterek devam edeceğiz. Kemeraltı’nın dünyanın en güzel markalarından biri olabilmesi için ne yapsak az” şeklinde konuştu.

Bölge canlanacak
Kemeraltı bölgesinde iki tarihi yapının ayağa kalkmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Soyer, “Hem Konak Belediyesi’ne hem de TARKEM’e teşekkür ediyorum. 2023’te İzmir Tarihi Liman Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi'ne girmesi için çalışmalara hız kesmeden devam edilecek. Bu doğrultuda bu iki yapı da yeni işlevleri ile bölgeye hareketlilik getirilecek” dedi.

İzmir’in tarihi mirası Kemeraltı’nda müze ve atölyelerin sayısı artacak
Konak Belediye Başkanı Abdul Batur ise bu iki yapının 2022 yılı içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile açacakları İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı Anı Evi’ne yakın lokasyonda yer aldığını söyledi. Kestelli Bölgesi’nde 2021 yılında Kontak-Yenilikçi Öğrenme Merkezi'ni hizmete açtıklarına da dikkat çeken Batur, ‘Kemeraltı İzmir’in tarihi mirası. Bu bölge de her geçen gün müze ve atölye sayısını artırarak bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlamak hedefindeyiz. İki tarihi yapıyı daha kentimize kazandırmanın mutluluğu içindeyiz” dedi.

Mayıs 2023’te tamamlanacak
Kemeraltı Kestelli bölgesinde 19. yüzyıl sonlarında inşa edildiği tahmin edilen ve Arap Fırını sokağında yer alan tescilli iki yapı Konak Belediyesi ve TARKEM arasında imzalanan iş birliği protokolü ile hayat bulacak. İmzalanan protokol kapsamında gelecek nesillere aktarılacak yapıların restorasyonları Konak Belediyesi tarafından yapılacak. TARKEM ise binaların işletmesini üstlenecek. Binalar “El Sanatları ve Zanaat Atölyeleri” ve yaratıcı endüstrilerde faaliyet gösteren “Sosyal Kuluçka Merkezi” olarak işlevlendirilecek. Protokole göre binaların restorasyonu Mayıs 2023’te tamamlanacak ve planlanan işlevleriyle hizmete girecek.

Atölyeler, mesleki eğitimler de organize edilecek
El Sanatları ve Zanaat atölyelerinde, Kemeraltı ve çevresinde pandemiden etkilenmiş başta zanaatkarlar ve geleneksel el sanatları ustaları olmak üzere esnafın dijital mecralara ulaşmasını kolaylaştıran, ürünlerini daha kolay ve daha verimli şekilde tanıtabilmelerini ve satışlarını artırmalarını sağlayan eğitimler düzenlenecek. Ayrıca ustaların yetkinliklerinin geliştirilmesine dönük atölyeler yapılacak. Yine Kemeraltı’ndaki esnaf ve zanaatkarların çocuklarına yönelik ilgili alanlarda mesleki eğitimler de organize edilecek. Sosyal Kuluçka Merkezi olarak işlevlendirilecek diğer binada ise sivil toplum kuruluşlarının gelişimine yönelik “Kurumsal Kapasite Geliştirme”, “Kaynak Geliştirme”, “Proje Yönetimi”, “Takım Çalışması”, “Liderlik” gibi atölyeler ve eğitimler düzenlenmesi planlanıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YAZAR BİLGİSİ