Kadına şiddet beyaz perdeye yansıdı!

Son yıllarda kadına şiddet konusunda yaşanan artış nedeniyle duydukları kaygıyı beyaz perdeye aktaran Yeşilçam emekçileri, "Bir Kadın Hikayesi: Zülfiye" isimli filmin çekimlerine başladı.

Kadına şiddet beyaz perdeye yansıdı!
Son yıllarda kadına şiddet konusunda yaşanan artış nedeniyle duydukları kaygıyı beyaz perdeye aktaran Yeşilçam emekçileri, "Bir Kadın Hikayesi: Zülfiye" isimli filmin çekimlerine başladı.
 
Yapımcılığını Coşkun Yeltekin ve Selim Doğan'ın, yönetmenliğini ise Şevki Gezer'in üstlendiği filmde Taheni Slimen, Şebnem Yiğit, Özcan Varaylı, Ekrem Erdinç, Gül Gülsüm Yıldız gibi ünlü oyuncular görev aldı. Filmin çekimlerinin sürdüğü bilgisini veren, filmin kreatif direktörlüğünü de üstlenen Ekrem Erdinç, kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.
 
Pandemi döneminde tacize ve şiddete uğrayan kadın sayısının ciddi bir oranda artış gösterdiğini ifade eden Ekrem Erdinç, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu konuda maalesef ciddi bir artış var. Pandemi ve küresel ekonomik sorunlar bu konuyu iyice alevlendirdi. Biz de sanatçı arkadaşlarımızla bu konuda farkındalık oluşturmak ve mümkün olduğu kadar topluma duyarlılık kazandırmak için Bir Kadın Hikayesi: Zülfiye filmiyle yola çıktık. Çekimlerini Lüleburgaz ve civar köylerde devam ediyoruz. Bu konuda filmimize sahip çıkan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yeni yıl başında filmimiz seyirciyle buluşacak." diye konuştu.
 
YILDIZ: "SESİNİ DUYURAMAYAN KADINLARIN ACISINI YANSITTIK"
 
Filmde Neslihan karakterini canlandıran oyuncu Gül Gülsüm Yıldız ise şunları kaydetti:
"Ülkemizde ve tüm dünyada kadına şiddetin katlanarak arttığı bir dönemden geçiyoruz. Kadınlar geri kalmış ülkelerde kendilerine yapılan her türlü şiddeti tacizi ve tecavüzü dile getiremiyorlar , dile getirdiklerinde suçlanan kendileri oluyor. Filmimizde de aynı durumlar söz konusu. Ailelerin sahip çıkmadığı kız çocukları, çocuk gelin oluyorlar, Aile içi tacize uğruyorlar. Kendilerini savunmak istediklerinde suçlanıyorlar, Tacize uğrayan kadın utanıyor , Taciz edenin utanması gerekirken Erkek egemen toplumların genel sorunudur bu. Kendinden güçsüz olanı her yönden ezerler. Ortadoğu da pazarlarda satılan kız çocukları görüyoruz. Kuma verilen kadınlar, Şiddetin normalmiş gibi algılandığı coğrafyada kadına şiddetin bitmesi için uğraşan kuruluşlar var. Kadınlar engellemelere rağmen örgütlenip, birlik olmaya çalışıyorlar. Birbirlerine sahip çıktıkları ve örgütlendikleri sürece güçlü olduklarını biliyorlar. Bizde kadınların dayanışmasını rehber olarak yürüyoruz bu film çekimlerinde umuyoruz tüm dünyada kadına uygulanan her türlü şiddet tarih sayfasından silinir."

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ARA REKLAM ALANI
YAZAR BİLGİSİ