İklimlendirme Sistemlerinde Doğru Filtre Seçimi, COVID-19 Bulaş Riskini Yüzde 82,5 Azaltıyor!

Covid 19 pandemisi ile birlikte kapalı mekânlarda solunan havanın kalitesi önem kazandı.

24.05.2022
295
İklimlendirme Sistemlerinde Doğru Filtre Seçimi, COVID-19 Bulaş Riskini Yüzde 82,5 Azaltıyor!

Covid 19 pandemisi ile birlikte kapalı mekânlarda solunan havanın kalitesi önem kazandı. Hava ile yayılan koronavirüs; ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinde doğru filtrasyon sistemi kullanılmadığı takdirde kapalı mekânlarda ki bulaş riskini artırıyor. İtalya’da 10 binden fazla sınıfta yapılan bir araştırma, iklimlendirme sistemlerinde doğru filtre kullanımının COVID-19 bulaş riskini yüzde 82,5 oranında azalttığını gösteriyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Hayatımızın yüzde 90’ını geçirdiğimiz kapalı mekânların iç hava kalitesi, sağlığınız için bir tehdit unsuru oluşturabiliyor. Kapalı mekânlarda iç hava kalitesini artırmak adına camları açarak, içeri temiz hava girişi sağlamak, sanılanın aksine havalandırma olmuyor. Uzmanlar, havalandırmayı; ortamın nem, sıcaklık ve kirlilik derecesinin kontrolü ile yapılan komple bir sistemin adı olarak nitelendiriyor. Yalnızca iklimlendirme sistemleri ile sağlanabilen havalandırmada doğru filtrasyon yapılarak, iç ortamlarda ki bakteri, mantar ve virüslerin yayılımına karşı yüksek koruma sağlamak mümkün. Fondazione David Hume Vakfı tarafından İtalya'da 10 binden fazla sınıfta yapılan bir araştırma da doğru filtrasyon kullanılan havalandırma sistemlerinin  COVID-19 bulaş riskini yüzde 82,5 oranında azalttığını gösteriyor.

 

Çözüm: Antibakteriyel-antiviral özellikte ki “nanofiber filtre”

Kapalı mekanlarda havada asılı kalan bakteri ve virüslerin solunum yoluyla enfeksiyon riski oluşturmaması için iklimlendirme sistemlerinde kullanılan filtrelerin yüksek verimlilikte partikül tutma özelliğine sahip olması gerektiğini vurgulayan  Hifyber Genel Müdürü Ahmet ÖZBECETEK, sözlerine şöyle devam etti: “Konuşma, öksürme gibi eylemler sırasında oluşan ve boyutları 1-4 mikrometre aralığında olan çok sayıda su damlası  (aerosol), havada saatlerce asılı kalarak, iç mekândaki havayı filtreleyen; ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemleri ile mahale taşınabiliyor. Bu nedenle iklimlendirme sistemlerinde kullanılan filtrelerin yüksek filtrasyon verimi sağlayabilmesi için antibakteriyel-antiviral özellikte nanofiber kaplı olmasını öneriyoruz. 

 

HIFYBER olarak geliştirdiğimiz antibakteriyel – antiviral özellikteki Nanofiber Filtre Medyası ile ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinde kullanılan hava filtrelerinin filtrasyon verimliliğini artırarak, güvenli yaşam alanları sunuyoruz.

 

Daha verimli ve uzun ömürlü filtrasyon

Mekanik filtrasyon özelliğine sahip nanofiber filtre medyası ile filtrasyon sistemlerinde, geleneksel filtrelere kıyasla daha yüksek verim ve uzun kullanım ömrü sunuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YAZAR BİLGİSİ