Büyükşehir Belediyesi'nden Kano-Sup sporları için doğa dostu alan kullanımı toplantısı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, son dönemde oldukça yaygınlaşan sup boardların (Stand Up Paddle) kullanım alanları ile doğaya ve canlılara zarar vermeden güvenli olarak yapılabilmesi konularında ilgili STK’lar ve kamu kurum temsilcileri ile toplantı yaparak, görüş alışverişinde bulundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, son dönemde oldukça yaygınlaşan sup boardların (Stand Up Paddle) kullanım alanları ile doğaya ve canlılara zarar vermeden güvenli olarak yapılabilmesi konularında ilgili STK’lar ve kamu kurum temsilcileri ile toplantı yaparak, görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda, SUP sporunun çevresel etkileri ve sürdürülebilirlik ilkeleri ele alındı.
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda son yılların popüler su sporlarından biri olan ayakta kürek çekme olarak tanımlanan SUP sporu masaya yatırıldı. Toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Nurettin Tonguç, Antalya Kano İl Temsilciliği, Sualtı Araştırmaları Derneği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Denizciler Spor Kulübü, Türkiye Kürek Federasyonu İl Temsilciliği, SUP Topluluğu, Türkiye Su Sporları İl Temsilciliği temsilcileri katıldı.
DOĞAYI KORUYAN ÖNLEMLERİ DESTEKLİYORUZ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy, SUP sporunun Antalya’nın doğal güzelliklerini koruyarak yapılabilmesi için gerekli önlemlerin alınmasının önemine vurgu yaptı. Atasoy, “Yoğunlukla Konyaaltı plajından çıkış yapılarak koruma altındaki falezler bölgesinde gerçekleştirilen faaliyet esnasında doğaya özellikle de nesli tehlike altındaki foklara zarar verilmemesi için bilgilendirme, yaptırım gibi önlemler alınmalıdır. Biz bu sporun yaygınlaştırılmasını Büyükşehir Belediyesi olarak destekliyoruz ancak konuyla ilgili yönetmeliğin yayımlanarak, tartışılan birçok hususun kurallarla netleşmesini ve uygulanmasını bekliyoruz. Bu süre zarfında, plaj kullanıcılarımız ile de uyum içerisinde olmaları noktasında bazı tedbirler alacağız” dedi
SUP SPORUNDA DOĞA DOSTU İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI
Gerçekleştirilen toplantıya katılım sağlayan sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, SUP sporunun doğa dostu bir şekilde yapılabilmesi için önerilerde bulundu. Toplantıya katılanlar otopark kuralları, giriş çıkış noktalarının belirlenmesi, doğal yaşam alanlarının korunması, çevresel farkındalığın artırılması ve kano, kürek gibi malzemelerin duş yerlerinde yıkanmaması konularında işbirliğine açık olduklarını belirttiler. Toplantının sonunda, Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri arasında ortak çalışmalar yürütülmesi ve bu çalışmaların düzenli olarak takip edilmesi kararı alındı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı