Animasyon Yapımcısı ve Karikatürist Varol Yaşaroğlu Bilfenli Öğrenciler İla Buluştu

“Kendi yarattığımız hayal dünyasında her şeyi değiştirmek mümkün” söylemini yaşam tarzı haline getiren; mizah, karikatür ve animasyon dallarında pek çok başarılı yapıtın mimarı olan Varol YAŞAROĞLU Bilfen Antalya İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya geldi.

18.03.2022
439
Animasyon Yapımcısı ve Karikatürist Varol Yaşaroğlu Bilfenli Öğrenciler İla Buluştu

“Kendi yarattığımız hayal dünyasında her şeyi değiştirmek mümkün” söylemini yaşam tarzı haline getiren; mizah, karikatür ve animasyon dallarında pek çok başarılı yapıtın mimarı olan Varol YAŞAROĞLU Bilfen Antalya İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya geldi. 4 ve 5. sınıf öğrencileri ile söyleşide buluşan YAŞAROĞLU daha sonra Bilfen Okullarında uygulanan Bireysel Gelişim Programı (BiGeP) çalışmalarında Sanat Akademisi IPT grubunda yer alan öğrenciler ile de atölye çalışması yaparak özgün karakterler çizen öğrencilere kılavuzluk etti.

 

ARA REKLAM ALANI

Animasyon yapımcısı ve karikatürist, “Koca Kafalar”ın yaratıcısı ve Grafi2000’in kurucusu Varol YAŞAROĞLU Bilfen Antalya İlköğretim Okulu 4 ve 5. sınıf öğrencileri ile buluştu. Düzenlenen söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtlayan YAŞAROĞLU, kendi hayatına dair anekdotları da öğrenciler ile paylaştı. Türkiye’nin ilk Türk yapımı çizgi dizisinin mimarlarından biri olan Kral Şakir’in ortaya çıkışını merak eden öğrencilere hikâyeyi anlatan YAŞAROĞLU “Çocukluğumda hayranlık duyarak izlediğim Pembe Panter karakteri gibi yetişkinlerinde izlemekten keyif alacağı bir çizgi film kurma hayalim vardı. Bunu da Kral Şakir ile gerçekleştirdim.” dedi.

 

İnsanlara yaşama sevinci veren karakterler üretmeyi önemsediğini söyleyen, animasyonlarında ana temanın sevgi üzerine kurgulanması ile daha güzel bir dünya yaratılacağına inandığını dile getiren usta çizer, eğlence ile öğrenmeyi bir araya getirmeyi hedeflediklerini, kitaplar ve çizgi filmler aracılığı ile iklim değişikliği, doğa olayları, toplumsal iş birliği gibi konulara da dikkat çekmeye çalıştıklarını belirtti.

 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte çizimlerde de büyük değişimler yaşandığını belirten Yaşaroğlu “Daha üretken ve daha hızlı olduk. Çizim ve seslendirmedeki teknolojik gelişmeleri takip ederek animasyon filmler üretebilecek hale geldik.” dedi.

 

Söyleşinin ardındanBilfen Okullarında uygulanan Bireysel Gelişim Programı (BiGeP) çalışmalarında Sanat Akademisi IPT grubunda yer alan 4 ve 5. sınıf öğrencileri ile atölye çalışması yapan Varol YAŞAROĞLU, öncelikle Bilfen öğrencileri için özel olarak hazırlanan resim portfolyolarını inceledi. Özel içerikli olarak hazırlanan bu resim defterlerinin çocuklarda yaratıcılık ve sanat zevklerindeki gelişimlerine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Yaşaroğlu, son olarak atölye çalışmasında kendi özgün karakterlerini çizen öğrencilere kılavuzluk etti. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Gezilecek Yerler
YAZAR BİLGİSİ