2023 PUBG MOBILE Dünya Kupası'nda Şampiyon  Moğolistanlı IHC Esports oldu

PUBG MOBILE Dünya Şampiyonu İstanbul’da belli oldu   2023 PUBG MOBILE Dünya Kupası’nda Şampiyon  Moğolistanlı IHC Esports oldu   PUBG MOBILE’ın ülkemiz ev sahipliğinde düzenlenen 2023 PUBG MOBILE Dünya Kupası Büyük Finalleri sona erdi.

2023 PUBG MOBILE Dünya Kupası'nda Şampiyon   Moğolistanlı IHC Esports oldu

PUBG MOBILE Dünya Şampiyonu İstanbul’da belli oldu

 

ARA REKLAM ALANI

2023 PUBG MOBILE Dünya Kupası’nda Şampiyon 

Moğolistanlı IHC Esports oldu

 

PUBG MOBILE’ın ülkemiz ev sahipliğinde düzenlenen 2023 PUBG MOBILE Dünya Kupası Büyük Finalleri sona erdi. 3 gün boyunca heyecanlı konserlere, çekişmeli karşılaşmalara ve sürpriz etkinliklere sahne olan dev şampiyonaya 10 ülkeden 16 PUBG MOBILE takımı katıldı. Final günü karşı karşıya gelen öncü ekipler IHC Esports, Stalwart Esports ve Alpha7 Esports iken çekişmeli karşılaşmalardan galip ayrılan takım IHC Esports oldu. IHC, bu başarı ile büyük şampiyona kupasının yanı sıra büyük ödül 11.5 milyon TL’nin de sahibi oldu.

 

Espora olan ilginin günbegün arttığı ülkemizde dünyanın en sevilen mobil oyunlarından PUBG MOBILE, tarihinde ilk defa PUBG MOBILE Dünya Kupası (PMGC) Büyük Finalleri’ni İstanbul’da düzenleyerek espor severlere heyecan dolu anlar yaşattı.

 

8 – 10 Aralık tarihleri arasında İstanbul Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda binlerce espor severin katılımıyla gerçekleşen bu global etkinlikte 10 farklı ülkeden 16 başarılı PUBG MOBILE takımı boy gösterdi. 3 gün boyunca seyircilerine espor şöleni yaşatan Büyük Finaller, özellikle IHC Esports, Stalwart Esports ve Alpha7 Esports’un çekişmeli mücadelelerine sahne oldu. Yapılan maçların sonucunda ise 142 puan toplayan IHC Esports, PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası’ndan galibiyetle ayrıldı. 

Son Dünya Şampiyonu olan Türk temsilcisi S2G Esports ise 98 puan toplayarak turnuvayı 11’inci sırada tamamladı.

 

World of Wonder ve P.D.P Tasarım Yarışması ödülleri verildi

PUBG MOBILE’ın oyuncular için küresel tasarım yarışması olarak hayata geçirdiği World of Wonder ve Ptopia Tasarım Projesi’nin (P.D.P.) Ödül Töreni de İstanbul’daki Büyük Finaller’de düzenlendi. Oyuncuların yaratıcılıklarını besleyerek tasarımlarını oyunda kullanma imkanı sunan proje kapsamında P.D.P ile 500 binden fazla tasarım, World of Wonder ile ise 1 milyondan fazla harita oluşturuldu. En Popüler Tasarım Ödülü, En İyi Kıyafet Tasarımı Ödülü ve En İyi Seviye Tasarımı Yaratımı gibi 11 ödülün de aralarında bulunduğu 2023’ün en başarılı katılımcılarına ödülleri ana sahnede takdim edildi. Ödül alan tasarımcılar arasında ShazTOKYO, AL_JALID, Teg_kotya, QUIXK, Mobbirdman ve Kadir Deliduman (KAYGER) bulunuyordu.

 

Büyük Finallere yakışan büyük etkinlikler

3 gün boyunca çekişmeli maçlara sahne olan PMGC, aynı zamanda renkli etkinliklere ve heyecanlı konserlere de ev sahipliği yaptı. Büyük Finaller’de Ceza, Ece Seçkin ve Hadise konserleri başta olmak üzere espor severlere müzik coşkusu yaşatıldı. Ünlü graffiti sanatçıları Doğukan Oraklı (Dukstill), Tunç Dindaş (Turbo) ve Muhammed Emin Türkmen (MET) de etkinlik alanına kurulan özel duvarlarda PUBG MOBILE ikonlarını sanatla harmanladılar. 

PMGC’de takımların Büyük Finaller’e giden yolculukları

Mobil esporun zirvesini sergileyen PMGC 2023, birkaç aşamadan oluşan zorlu bir formata sahip. Turnuva 48 takımın mücadele ettiği Grup Aşaması ile başlıyor; bu takımlar 16’şarlık üç gruba ayrılıyor. Takımlar, üç grup için ayrılan özel haftalarda dört maç gününde rekabet ediyor. Her gruptan ilk üç sırayı alanlar büyük finallere, bir sonraki gruba ise Survival Aşaması’na geçiş yapma hakkı kazanıyor.

 

Survival Aşaması, 24 takımın sekizerli 3 grup halinde mücadele ettiği daha da yoğunlaşan bir rekabet sunuyor. En iyi 16 takım daha sonra Son Şans aşamasına geçerken, altıncıdan sekizinci sıralara yerleşen takımlar turnuvaya veda ediyor.

 

Son Şans aşamasında ise 16 takım 12 maçta mücadele ederek büyük finallere giden beş önemli yerden birini kazanmaya çalışıyorlar. Bu sene PMGC’de mücadele eden takımların dokuz tanesi Grup Aşaması’ndan, beşi Son Şans’tan ve ikisi de doğrudan davetli takımlardı. PMGC, espor severlere toplam 16 takımın üç gün boyunca oynadığı 18 maçlık heyecan dolu bir etkinlik sundu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YAZAR BİLGİSİ