2021, tesisleşmede Gebze’nin yılı oldu

İnşa ettiği tesis ve uyguladığı projelerle Kocaeli’de yaşayan vatandaşların hayatına değer katan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında Gebze bölgesinde de pek çok önemli tesis ve yapıyı tamamladı.

01.01.2022
302
2021, tesisleşmede Gebze’nin yılı oldu

İnşa ettiği tesis ve uyguladığı projelerle Kocaeli’de yaşayan vatandaşların hayatına değer katan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında Gebze bölgesinde de pek çok önemli tesis ve yapıyı tamamladı.

 

ARA REKLAM ALANI

GEBZESEM, SPORUN GELİŞİMİNE İVME KATACAK

Kocaeli’nin sporcu bir kent olması hedefiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze'ye kazandırılan GEBZESEM’de Avrupa ve uluslararası şampiyonalarda önemli dereceler elde edecek olan sporcular yetişiyor. 2021 Ekim ayında tanıtım programı yapılarak kullanıma sunulan Gebze Sporcu Eğitim Merkezi (GEBZESEM), aynı zamanda Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerine de sportif anlamda katkı sağlayacak. Tesis 16 bin metrekare kapalı alan, 2 bin metrekare peyzaj alanı bulunan yapı alt zemin kat, üst zemin kat ve 1. kat olmak üzere 3 kattan oluşuyor. Her branş için soyunma odaları ve duşların yer aldığı 50’şer kişilik judo salonu, güreş salonu, fitness salonu, 40’ar kişilik karate salonu, taekwondo salonu, boks salonu, masa tenisi salonu, geleneksel okçuluk, 30 kişilik anne şehir step aerobik, 15 kişilik çocuk oyun salonu, 100 kişilik çok amaçlı salon, 140 kişilik konferans salonu, 20’şer kişilik eğitim salonu, satranç, 300 metrelik dış alanda epidyem zemin yürüyüş yolu ile ayrıca 50 kişilik kafeterya alanı ve 33 araç açık, 105 araç kapalı olmak üzere toplam 138 araçlık otopark ile Sporcu Eğitim Merkezi sadece Gebze’ye değil Kocaeli’nde sporun gelişimine ayrı bir ivme kazandıracak.

 

SALON VE YÜZME HAVUZUYLA SPOR KOMPLEKSİ

Kocaeli’nin birçok yerine ayrı ayrı kapalı spor salonu ile yüzme havuzları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Gebze’ye her ikisini de içerisinde barındıran bir spor kompleksi inşa etti. Gebze Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilen Spor Kompleksi’nde bir kapalı spor salonu ve yine bir adet kapalı yüzme havuzu vatandaşların hizmetine sunuldu. Kompleks içerisinde bulunan havuz 15.60×25 metre ölçülerinde bulunuyor. Bu katta bir de 2 kulvarlı 80 santimetre derinliğinde 15,60×5,20 ölçülerinde çocuk havuzu bulunuyor.  Yüzme havuzunun birinci katında da eğitim salonu, kafeterya ve 130 kişilik tribün yer alıyor. Havuz toplam inşaat alanı 3 bin 96 metrekare olarak yapıldı. Tesisin dışında 100 araçlık bir de otopark oluşturuldu. Yüzme havuzundan önce vatandaşların hizmetine sunulan kapalı spor salonunda ise zeminde bin 70 metrekare alana sahip olacak mahalle tipi spor salonunun toplam kullanım alanı, bin 590 metrekare oldu. Yapının zemin katında FİBA onaylı pvc zemin kaplamalı basketbol ve voleybol kombine müsabaka sahası yer alıyor. Bu katta A ve B takımı soyunma odaları, 250 koltuklu tribün, büfe, görevli odaları, antrenör odası, hakem odası, iki adet antrenman potası ve teknik ihtiyaç odaları bulunuyor. Birinci katta ise 3 adet spor salonu olacak. Bu katta bir numaralı 30,00 çarpı 5,70 ölçülerinde çok amaçlı spor salonu yer alıyor. Bu salonda eskrim, atıcılık, okçuluk ve masa tenisi gibi sporlar yapıla biliniyor. 9,10 çarpı 9,50 ölçülerindeki ikinci salon güreş, karete, teakwando, judo, fitness ve pilates sporlarına imkân veriyor. Üçüncü salon da güreş, karete, teakwando, judo, fitness ve plates sporları için alternatif mekân olarak kullanılıyor.

 

GEBZE STADI YENİLENDİ

İlçede Gebzespor başta olmak üzere birçok spor kulübü tarafından kullanılan Alaeddin Kurt Stadı’nın zemini, tribünleri ile birçok kısmında yenileme çalışmaları yapıldı. Stadın akşam saatlerinde daha rahat kullanılabilmesi için iki adet aydınlatma direği dikildi. Bu kapsamda ayrıca 106 adet led projektörün montaj çalışması yapıldı. Dış cephesi tamamen boyanan stadın, tribün koltuklarında yenileme ve onarımlar gerçekleştirildi. Skorbord ekranının da yenilendiği stadın saha çevresine yeni tartan pist malzemeden koşu kulvarı da yapıldı.    

 

DARICA’YA KÖŞK GİBİ SPOR SALONU

Spora ve sporcuya şehre kazandırdığı spor tesisleri ile değer veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özgün mimarisi ile Gebze bölgesine değer katan bir spor salonunu daha 2021 yılı içerisinde tamamladı. 34 milyon 334 bin TL’ye mal olan bin 800 kişilik Darıca Spor Salonu Bağlarbaşı Mahallesinde inşa edildi. Salonun bodrum katında 55 araçlık ve salon çevresinde ise 74 araçlık otopark yer alıyor. Bodrum katta ayrıca iletişim odası, mekanik oda, mescitler, giyinme odaları ile duş alanları ve depolar bulunuyor. Zemin katta ise basketbol ve voleybol sahası oluşturuldu. Ayrıca bu sahada hentbol da oynanabiliyor.  Zemin katta ayrıca VIP odası, sporcu girişi, pilates-aerobik salonu, fitness salonu ve çok amaçlı salon yer alıyor. Bu katta ofis, antrenör odaları, hakem odaları, müdür odası, ilk yardım odası, basın toplantı odası, haberleşme odası,  güvenlik odası, mutfak, kantin, 6 adet soyunma- duş-wc alanları, engelli soyunma- duş-wc alanları ve depo bulunuyor.

 

YENİ METİN OKTAY FUTBOL SAHASI BÖLGEYE YAKIŞTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Ulaştırma ve Altyapı Başkanlığı tarafından yapımına devam edilen Darıca-Gebze Metrosu İstasyon çalışmaları kapsamında bulunduğu yerden kaldırılan Gebze Metin Oktay Futbol Sahasının yenisi 2 buçuk milyona inşa edildi. Eski sahanın hemen yanına inşa edilen yeni saha 4 bin 500 metrekare alanda gerçekleşen inşaat çalışmalarında 50 çarpı 70 metre ebatlarında sentetik çim saha projesi hayata geçirildi. Çelik tribün imalatının gerçekleştirildiği modern futbol sahası, amatör spor kulüplerine ve vatandaşlara ev sahipliği yapıyor.

 

DİLOVASI TAVŞANCIL SALİH GÜN STADINA SPORCU KAMP MERKEZİ

Birçok spor kulübünün maçlarını oynadığı Dilovası Tavşancıl Salih Gün Stadı’nda, bölgenin en önemli markalarından Gebzespor’un kamp yapabilmesi için sporcu kamp merkezi inşa edildi. Proje kapsamında saha kenarındaki müsait alana 815 metrekarelik tek katlı prefabrik bir yapı yapıldı. Yapının içerisinde sporcular için iki kişilik 15 adet yatak odası, teknik ekip için 5 adet yatak odası ve 60 kişilik eğitim verilebilecek aynı zamanda içerisinde idari ofisler ve teknik hacimlerin bulunduğu birimler yer alıyor.

 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YAZAR BİLGİSİ