Yaftalı Tabut Türkiye’nin Vitrininde

İBB Şehir Tiyatroları’nın ödüllü oyunu Yaftalı Tabut, Türkiye Tiyatro Vitrini TheatreİST kapsamında,  25 Mayıs’ta Müze Gazhane Prof.

Yaftalı Tabut Türkiye’nin Vitrininde

İBB Şehir Tiyatroları’nın ödüllü oyunu Yaftalı Tabut, Türkiye Tiyatro Vitrini TheatreİST kapsamında,  25 Mayıs’ta Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde uluslararası tiyatro festivallerinin direktörleri, tiyatro yapımcıları ve eleştirmenlerinin beğenisine sunuluyor.

 

ARA REKLAM ALANI

İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın ev sahipliğinde, Türkiye Turizm Tanıtım ve Gelişim Ajansı, İstanbul Valiliği, Bahçeşehir Üniversitesi ve İBB Şehir Tiyatroları’nın katkılarıyla düzenlenen Türkiye Tiyatro Vitrini TheatreİST programında yer alan bağımsız tiyatroların dikkat çeken performansları İstanbul’da bir arada sahneleniyor.

 

Türkiye’nin seçkin tiyatro oyunları, uluslararası festivallerin karar alıcıları ile buluşuyor. Yaftalı Tabut’un da aralarında olduğu İstanbul’da yerleşik tiyatrolardan dikkat çeken örnekler; uluslararası tiyatro festivallerinin direktörlerine, tiyatro yapımcılarına ve eleştirmenlere toplu olarak sunuluyor.

 

Türkiye’den oyunların uluslararası tiyatro festivallerine davet edilmesinin yolunu açacak Türkiye Tiyatro Vitrini TheatreİST etkinliğine 17 ülkeden alanlarının en iyisi 25 tiyatro insanı katılıyor. Türkiye’de ilk kez 25-31 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Türkiye Tiyatro Vitrini TheatreİST, Türkiyeli sanatçıların ve yapıtların uluslararası alanda görünür olmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

 

TheatreIST, 25 Mayıs’ta Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde Emine Fişek’in moderatörlüğünde Eylem Ejder ve Deniz Başar’ın sunacağı “Çağdaş Türk Tiyatrosu” paneliyle başlıyor. Panelin ardından Şehir Tiyatroları’nın “Yaftalı Tabut” adlı oyununun etkinlik konuklarına özel gösterimi yapılıyor.

 

YAFTALI TABUT

Adına tarihin dipnotlarında rastlayabildiğimiz, Türkiye’nin ilk kadın oyun yazarı, kuramcı, aktivist, sosyal ve siyasi yaşamın her alanında öncü Fatma Nudiye Yalçı’nın hikâyesi. 1920’lerde başlayan mücadelesine Dr. Hikmet Kıvılcımlı ve Nazım Hikmet de eşlik ediyor.

 

Dramaturgisini Gökhan Aktemur’un, koreografisini Senem Oluz’un, müziğini Burçak Çöllü’nün, dekor-kostüm tasarımını Nihal Kaplangı’nın, ışık tasarımını Murat Özdemir’in, efekt tasarımını Gökçe Selim’in yaptığı, fotoğraflarını Ahmet Çelikbaş’ın çektiği oyunda Bensu Orhunöz, Ceren Hacımuratoğlu, Lale Kabul, Nazan Yatgın Palabıyık, Selin Türkmen, Şenay Bağ, Yeşim Mazıcıoğlu rol alıyor.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Gezilecek Yerler
YAZAR BİLGİSİ