Prof. Dr. Başbay, “Eğitimin içinde sanatın olması çok güzel”

Ege Üniversitesi (EÜ) 42.

Prof. Dr. Başbay, “Eğitimin içinde sanatın olması çok güzel”

Ege Üniversitesi (EÜ) 42. Kültür, Sanat ve Spor Şenliği kapsamında Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sanat Galerisi’nde “Özgün Baskı” Resim Sergisi düzenlendi. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci’nin danışmanlığını yaptığı sergide, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin yıl boyunca yaptığı baskı resim çalışmaları sergilendi. Sergiye Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay’ın yanı sıra akademisyen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

ARA REKLAM ALANI

Serginin açılışında konuşan EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Başbay, “Öğrenciler, üniversite öğrencisi olma bilincini kazanacağı zamanda evdeydi. Geçen sene yatığımız çalışmaları çevrimi olarak yürüttük. İster çevrimiçi ister yüz yüze olsun eğitimin kalitesi önemli. Bu noktada bu çalışmalar çok önemli. İkinci sınıfta böyle bir sergi açmak çok keyifli. Bu şekilde pişerek sona doğru ilerlemek çok daha güzel oluyor. Eğitimin içinde sanatın olması çok güzel. Hepinize çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Sanatın kaynağı ve konusu doğa”

Üç farklı teknikle 58 çalışmanın yapıldığını belirten Doç. Dr. Ercivan Zencirci “Sergi, Ege Üniversitesinin Kültür Sanat ve Spor Şenliği kapsamında açılmış bir sergidir. Tüm yıl boyunca öğrencilerin özgün baskı atölyesinde geliştirdikleri çalışmalardan oluşuyor. Mono baskı, kollografi baskı ve linol baskı teknikleri ile yapılmış toplam 58 adet çalışma var. Eserlerin tamamı,  Görsel Sanatlar Eğitimi Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin resimleridir. Hepsinin kendi içinde bireysel olarak temaları bulunuyor. Sanatın kaynağı ve konusu doğa. Bu doğanın içinde insan da var, hayvan da var, ağaç da var. Bunlar dışında oralardan esinlenmeler var. Bir hareket, bir renk bizim çıkış kaynağımız. Soyut çalışmalar ve somut olarak figüratif çalışmalar da var. Bunların hepsinin çıkış kaynağı doğa ve yaşam. Bu şekilde kendi çevrelerinden, yaşamlarından topladıkları malzemeler, konularını oluşturuyor. Teknik ile de birleşince bu baskı çalışmaları ortaya çıktı. Umarız bu güzel sergimizin bol ziyaretçisi olur. Öğrencilerime pandemi süresinde bu dersi türlü zorluklarla yapmaya çalıştığınız için teşekkür ederim” dedi.

 

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Alper Bulut,  “Burada birden farklı teknik var. Ben şu an baskı derslerinde yapılan işler sergileniyor. Genel olarak mono baskı ve linol baskı bulunuyor. Benim de linol ve mono baskı olarak iki resmim var. Teması oldukça özgür. Herkes istediği şekilde çalışabiliyor. Ben kendi resmimde linol baskı olarak İzmir’de bir binayı çalıştım. Diğer resmimde de mono baskı olarak tamamen grafiksel ve soyut bir şekilde çalıştım. Bu sergiler öğrenciler için oldukça önemli. Bu, onları son derece motive eden bir şey” diye konuştu.

 

Sergide özgün parçasını sergileyen Resim- İş Öğretmenliği bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Abdullah Kaplan ise  “Ben tablomu linol baskı tekniğiyle yaptım. Otoportremi yapmak istiyordum. Bu teknikle nasıl olabileceğini düşündüm ve yaptım. Yaparken de yorum kattım. Teknikle birleşince başka bir şeye dönüştü. Temel tasarımın temel kuralarına uygun bir eser oldu” ifadelerini kullandı. Sergi 27 Mayıs’a kadar Güzel Sanatlar Eğitimi bölümü Sanat Galerisi’nde devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Gezilecek Yerler
YAZAR BİLGİSİ