ÖRAV Yarıyıl Atölyeleri Başlıyor

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), 25 – 28 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek “Yarıyıl Atölyeleri” kapsamında, çevrim içi olarak 24 farklı atölyeden oluşan bir program sunuyor.

ÖRAV Yarıyıl Atölyeleri Başlıyor

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), 25 – 28 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek “Yarıyıl Atölyeleri” kapsamında, çevrim içi olarak 24 farklı atölyeden oluşan bir program sunuyor. Farklı alanlarda çalışan STK’lar ve alanında uzman eğitimcilerin gönüllü desteği ile gerçekleşecek çalışmalara katılım ücretsiz. 

Eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimine destek sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk ve en etkin sivil toplum kuruluşu ÖRAV’ın, 2021-2022 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde düzenleyeceği atölyeler başlıyor. 24 farklı konu başlığını kapsayan atölyeler, sömestr döneminde öğretmenlerin hem gelişimlerine katkı sağlamayı hem de keyifli ve verimli bir tatil geçirmelerini hedefliyor. 

ARA REKLAM ALANI

Çevirim içi olarak planlanan atölyeler, akademisyenlerin ve alanlarında uzman eğitimcilerin yanı sıra Nirengi Derneği, Hasat Derneği, BoMoVu Derneği, Zeytin Okulu, Bilgi Çocuk Çalışmaları Birimi, Eğlenceli Bilim, YFU Türkiye, Öğrenme Meraklıları, Türkiye Sürdürülebilir Çözümler Ağı (SDSN Türkiye), Hrant Dink Vakfı, GUHEM (Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi), Öğrenme Tasarımları ve Turkishwin & EMCC gibi kuruluşların gönüllü desteği ile gerçekleşecek. Böylece ÖRAV, öğretmenler için bir öğrenme ortamı sunarken aynı zamanda STK’ları eğitimcilerle bir araya getirerek bir iş birliği ve güç birliği platformu da sağlayacak. 

Atölyelerin içeriği katılımcılara zengin bir program sunuyor

ÖRAV Yarıyıl Atölyeleri kapsamında; sanat, fen bilimleri, eğitim teknolojileri, çevre okuryazarlığı, sürdürülebilir kalkınma amaçları, çocuk hakları,   felsefe gibi farklı disiplinlerde yürütülecek atölyelerin yanı sıra, öğretmenlerin pandemi kaynaklı yaşadıkları sorunlar ve ihtiyaç duydukları başlıkları içeren atölyeler de yapılacak.  

Öğretmenlerin bu yıl katılabilecekleri atölyeler; Eğitimde Oyun ve Oyunlaştırma, Aktif Okul – Doğaçlama Oyunları Atölyesi, Medya Okuryazarlığı ve Çocuk, Ekolojik Okuryazarlık, Renkli Gözlükler, Kapsayıcı Dil Eğitimi, Üretkenlik için WEB Araçları, Eğitimde Zeka Oyunları, İstismara Karşı Destek Hattı Öğretmenlerin Yanında!, "Dünyanın Geleceği" Oyunu ve Sürdürülebilir Kalkınma Eğitimi (ESD), eTwinning Atölyesi, Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi, Sinerjileştiremediklerimizden Misiniz?, Zihin Haritaları, Fen Öğretmenleri İçin Astronomi Rehberi, Düşünerek ve Düşleyerek Okuma: Düşünsel Okuma Yöntemleri, Bilimin Eğlenceli Dünyasına Yolculuk, Simurg Olmak, Eğitim Ortamlarında Çocuğun Katılım Hakkı, EMCC Mentorluk Eğitimi ve Milyon Kadına Mentor Programı, Mindfulness – Farkındalıkla Yaşam, Lewis Derin Demokrasi ile Barışçıl Sınıflar, 2 DÜZ 1 TERS: Flipped Classroom, Orff-Schulwerk Yaklaşımın Prensiplerini Çevrim İçi Ortama Taşımak başlıklarından oluşuyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Gezilecek Yerler
YAZAR BİLGİSİ