MG International, sanatçı Dilek Yalçın ile Kokunu Resmet isimli sıradışı atölye çalışması gerçekleştirdi

Çağdaş sanatçılardan Dilek Yalçın’ın “Nesnelerin Masumiyeti” isimli sergisi, sanatseverlerden ilgi gördü.

MG International, sanatçı Dilek Yalçın ile Kokunu Resmet isimli sıradışı atölye çalışması gerçekleştirdi

Çağdaş sanatçılardan Dilek Yalçın’ın “Nesnelerin Masumiyeti” isimli sergisi, sanatseverlerden ilgi gördü. Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan sergiye özel olarak uluslararası esans üreticisi MG International Fragrance Company, sanatçının Survivor enstelasyonundan esinlenilen INNOCENCE/Masumiyet isimli tematik koku tasarladı. 

 

ARA REKLAM ALANI

Koku küratörlüğünü MG International Fragrance Company Kurumsal İletişim Müdürü Duygu Beşbıçak'ın üstlendiği sergi kapsamında sıradışı bir atölye çalışması gerçekleştirildi. “Kokunu Resmet” isimli etkinliğin katılımcıları, esans ve koku notalarından renk çağrışımları ve imgelemler üzerine resim uygulamaları yaparak farklı bir deneyim yaşadı.  

 

 

Çağdaş sanatçılardan Dilek Yalçın’nın ilk kişisel sergisi “Nesnelerin Masumiyeti” sanatseverlerden ilgi görmeye devam ediyor. Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan sergi; sanatçının, tuval çalışmalarında masumiyet kavramını yansıtmaya çalıştığı, pandemi sürecinde ürettiği resim, enstalasyon ve heykelleri kapsayan yaklaşık 130 eserden ve bir adet de NFT eserinden oluşuyor. Sanat dostu kimliğiyle kokuyla sanatı destekleyen pek çok projeyi hayata geçiren uluslararası esans üreticisi MG International Fragrance Company, Dilek Yalçın’ın “Nesnelerin Masumiyeti” isimli sergisi için de işbirliğine gitti. Sanatçının Survivor enstelasyonundan esinlenilerek sergi için özel INNOCENCE/Masumiyet isimli tematik koku tasarlandı. Serginin koku küratörlüğünü, MG International Fragrance Company Kurumsal İletişim Müdürü Duygu Beşbıçak üstlendi. 

 

KOKU VE GÖRME DUYUSU SANATSAL FARKINDALIKLA DESTELENDİ

 

Sergi kapsamında MG International tarafından “Koku Aşkına Nesnelerin Masumiyeti – Kokunu Resmet” isimli atölye çalışması düzenlendi. 27 Kasım cumartesi günü gerçekleştirilen sıradışı etkinlikte katılımcılar; koku notaları ve esans kompozisyonlarından yola çıkarak imgelem ve renk çağrışımlarından resim çalışmaları üzerine farklı bir deneyim yaşadı. 30 farklı kokudan oluşan paletteki seçimleriyle renkleri ve imgelemleri birleştiren katılımcılar; iç dünyalarındaki koku ve görme duyusunu biçimlendirme ve resim sanatıyla şekillendirme fırsatı yakaladı. 

 

 

Sanat, magazine ve iş dünyası ile basın mensuplarının yer aldığı atölye çalışmasını düzenleyen MG International Fragrance Company Kurumsal İletişim Müdürü Duygu Beşbıçak, katılımcılarla tek tek ilgilendi ve 30 farklı kokudan oluşan paletin içerisinden seçim yaparak bu kokuların kendilerine çağrıştırdığı renkler veya imgelemlerle resim uygulamaları yapmalarını sağladı. 

 

Katılımcılar arasında serginin küratörü Feride Çelik, cemiyet hayatından tanınan Nermin Aşçıoğlu, Melike Ekşi, Hülya Yalçın, Güler Alandağ, Alev Borançılı, Özlem Salur, Suzan Kuru, Enda Şengünler, Fatih Kemahlı, Özlem Göçer ve kızı Sinem Göçer, GQ Yayın Direktörü Özgür Atanur ile eşi Seval Atanur ve oğulları Ege, Mihriye Temiz, Selda Yıldırım, Ezgi Toparlar, Gonca Yılmaz, Ebru İpek Yıldız, ressam Şerif Sümer ve fotoğraf sanatçısı Gültekin Çizgen yer aldı. Konuklar resim çalışmalarını kendi tarafından seçtikleri kokularla birlikte eşleştirip isimlendirdiler ve resimleri Tophane-i Amire’de sergilenmek üzere bıraktılar. 

Geçmişinde kokuyla sanatı destekleyen pek çok projeyi hayata geçiren MG International Fragrance Company; bilim, tarih ve sosyal sorumluluk projelerinde vb. koku algısını yükselterek esans sektörü açısından farkındalık yaratmak adına çalışmalar yapıyor, öncülük ediyor. Kurulduğu 1961 yılından bu yana sanat dostu kimliğiyle öne çıkan MG International Fragrance Company, tüketici tarafından bilinen ünlü pek çok marka ve ürünün kokusuna imza atıyor.

 

SERGİ 30 KASIM’A KADAR GEZİLEBİLECEK

 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başta olmak üzere sanata verdikleri desteklerle bilinen İyilik İçin Sanat Derneği, CarrefourSA, Ege Yapı ve Usla’nın katkılarıyla gerçekleşen “Nesnelerin Masumiyeti” sergisi 30 Kasım tarihine kadar Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak görülebilecek. “Nesnelerin Masumiyeti” sergisinin proje yönetmenliği Selin Bozkurt, mekân kurgusu Dr. Feride Çelik, eserlerin sigortalanması Gulf Sigorta, eserlerin taşınması Aras Kargo, sergi kurulumu DifoLab, iletişim ve etkinlik yönetimi ise Manifesto tarafından yapıldı. 

 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Gezilecek Yerler
YAZAR BİLGİSİ