EÜ’den “Uzaktan Eğitimde Öğrenme Analitiklerinin Rolü” Semineri
Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü tarafından “Eğitimde Dijitalleşme Seminerleri” kapsamında “Uzaktan Eğitimde Öğrenme Analitiklerin Rolü" konulu seminer gerçekleştirildi.
Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü tarafından “Eğitimde Dijitalleşme Seminerleri” kapsamında “Uzaktan Eğitimde Öğrenme Analitiklerin Rolü" konulu seminer gerçekleştirildi.
Seminere, Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörü Doç. Dr. Fırat Sarsar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Doç. Dr. Fırat Sarsar’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği seminerin moderatörlüğü ise EÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Çobanoğlu üstlendi. Seminere konuşmacı olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kokoç katıldı.
Programın açılışında konuk akademisyen ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Doç. Dr. Mehmet Kokoç, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden 2009 yılında mezun oldu. Üniversitemiz mezunları, Egeli olma ruhuyla ülkemizin her köşesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bugün, Mehmet hocamızın vereceği bu seminer, özellikle salgın sürecinde önemi daha da artan öğrenme analitikleri konusunda farkındalığın artırılması açısından son derece önemli. Eğitimde Dijitalleşme Seminerleri kapsamında düzenli olarak yeni konularla yeni seminerler düzenleyeceğiz. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğinde üniversitemizde sürdürülen dijitalleşme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu.
Doç. Dr. Alev Çobanoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde Doç. Dr. Mehmet Kokoç; uzaktan eğitim, çevrimiçi öğrenme ve öğrenme analitiklerinin rolü ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Öğrenme analitiklerinde kullanılacak araç ve uygulamalardan ve kendi geliştirdiği araçlardan bahseden Doç. Dr. Kokoç, öğrenme analitiklerinde geleceğe dair faydalarını anlattı. Doç. Dr. Kokoç, uzaktan eğitimde öğrencilerin çabalarının ve sürece katılımlarının ölçülebileceğini belirtirken biçimlendirici değerlendirmeler için öğrenme analitiklerinin kullanılabileceğini vurguladı.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı