Eşit Masallar daha çok çocuğa ulaşacak
Odeabank’ın, kadın-erkek eşitliğine vurgu yapmak için hayata geçirdiği Eşit Masallar projesi, Erişilebilir Her Şey ile birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında daha büyük bir anlam kazandı.
Odeabank’ın, kadın-erkek eşitliğine vurgu yapmak için hayata geçirdiği Eşit Masallar projesi, Erişilebilir Her Şey ile birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında daha büyük bir anlam kazandı. Çalışma kapsamında Eşit Masallar, görme ve işitme farklılığı olan çocuklara da ulaşıyor.
TÜRKİYE’NİN genç, dinamik ve yenilikçi bankası Odeabank’ın ‘her çocuk masal dinleme hakkına sahip’ ilkesi çerçevesinde ‘Erişilebilir Her Şey ile yürüttüğü iş birliği sayesinde Eşit Masallar projesi sesli betimleme ve işaret dili çözümleriyle görme ve işitme farklılığı olan çocuklara da ulaşıyor. Masallara eklenen sesli betimleme metinleriyle görme farklılığına sahip çocuklar masallardaki karakterleri, mekanları daha iyi algılayabiliyor. Bunun yanı sıra mevcut olan alt yazıya eklenen işaret dili tercümesi ile işitme farklılığı olan çocuklar da masallara ulaşabiliyor.
Odeabank ve Can Yayınları iş birliğinde gerçekleştirilen Eşit Masallar projesinde en bilinen ve sevilen klasik masallar, eşitlikçi bakış açısıyla yeniden yorumlandı. Sindirella, Kırmızı Başlıklı Kız, Rapunzel, Pamuk Kalpli Prens ve Kurbağa Prens masalları, psikolog Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk’un içerik danışmanlığında, çağdaş Türk edebiyatı yazarları Gamze Arslan, Mevsim Yenice ve Murat Gülsoy, Fadime Uslu ve Hikmet Hükmenoğlu tarafından yeniden yorumlanarak tekrar kaleme alındı.
Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Odeabank olarak eşitlik kavramının çocuk yaşta yerleşeceğine inanıyoruz. Evinde beyaz atlı prensini bekleyen iyi kalpli kadınlar ve onları kurtaracak güçlü erkeklerin dünyasında, kadınların potansiyelini kullanmasına pek de yer verilmiyor. Bu bakış açısının değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda Eşit Masallar, Odeabank olarak hassasiyetle yaklaştığımız bir konu olan cinsiyet eşitliğine dair çok önemli bir proje. Eşitlik kavramının çocuk yaşta yerleştiğine inanıyor, bu anlamda anne babalarda farkındalık yaratmayı, toplum bilincinin değiştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Şimdi projemizde çok önemli bir adım daha atıyoruz. Erişilebilir Her Şey ile hayata geçirdiğimiz iş birliğiyle Eşit Masallar projemiz sesli betimleme ve işaret dili çözümleriyle görme ve işitme farklılığı olan çocuklarımıza da ulaşacak. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe yetiştirdiğimiz masallarımızın yeni versiyonlarından dolayı büyük bir memnuniyet ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı