Elele Projesi Kapsamında Doğu’da 5 İl için Kültür Sanat Etkinliklerine Yönelik Destek
elele Projesi, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Malatya ve Mardin’i Sizin Fikirlerinizle Renklendirmeye Geliyor! Genç kadın ve genç erkekler arasında kutuplaşmayı, ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi kültür sanat aracılığıyla azaltmayı, bireysel özgürlükleri teşvik etmeyi ve değişim için diyaloğu artırmayı hedefleyen “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog” Projesi, kısa adıyla “elele” 1 Mart 2021 tarihinde başladı.
elele Projesi, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Malatya ve Mardin’i Sizin Fikirlerinizle Renklendirmeye Geliyor!
Genç kadın ve genç erkekler arasında kutuplaşmayı, ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi kültür sanat aracılığıyla azaltmayı, bireysel özgürlükleri teşvik etmeyi ve değişim için diyaloğu artırmayı hedefleyen “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog” Projesi, kısa adıyla “elele” 1 Mart 2021 tarihinde başladı.
Avrupa Birliği’nin Sivil Toplum Aracı ve Medya Programı (2018-2019) “Kültür için Temel Haklar” kapsamında desteklenen elele; Gençlik Servisleri Merkezi Derneği liderliğinde, Uçan Süpürge Vakfı ve Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) konsorsiyumu ile yürütülüyor.
elele Projesi; kültür sanat aracılığıyla 15-29 yaş grubu gençler arasındaki kültürler ve inançlararası diyaloğu artırarak, birlikte iyi yaşamı güçlendirmeyi amaçlıyor. Mart 2024’e kadar Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Malatya ve Mardin’de yetmiş beş etkinlik, kültürlere ve inançlara özgü günlerin kutlanması ve sanat atölyeleriyle elele Projesi, kültür ve sanat aracılığıyla ortak bir dil oluşturmaya geliyor.
Gençlere ve STÖ’lere “Diyaloğun, sanatın ve değişimin rengi sensin” diyerek seslenen elele’nin faaliyetleri, birbirini tamamlayan üç başlık altında toplanıyor:
ELELE DESTEK: Sivil Toplum Örgütleri Kapasite Geliştirme Hibe Programı
- Yerel Sanat Etkinlikleri
- elele Diyalog Platformu
elele Sanat Performans Etkinlikleri ile Hayaline Renk Kat!
elele Sanat Performans Etkinlikleri çağrısı Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Malatya ve Mardin’deki genç aktivistlerin, STÖ’lerinin, sanatçıların ve inisiyatiflerin kültür sanata dair fikirlerini hayata geçirmeyi hedefliyor. Her çağrıya özgü belirlenen bir tema, başvuran tarafından seçilen sanat alanı (dans, müzik, şiir, plastik sanatlar, drama, karikatür, resim, sokak gösterileri) aracılığıyla farkındalık ve dönüşüme katkı sağlıyor!
Yerelde kültür ve sanat alanında hak temelli çalışan örgütler arası iş birliğini dinamik tutan, sanatta yol alan genç sanatçıları ve aktivistleri bir araya getirmeyi önemseyen, bu etkinliklerle 15-29 yaş grubu gençler arasındaki kültürler ve inançlararası diyaloğu artırarak, birlikte iyi yaşamı güçlendirmeyi amaçlayan elele projesi bu doğrultudaki fikirlerinizi bekliyor.
Yapılan etkinlik başvuruları; toplumsal cinsiyet eşitliği, etki ve sürdürülebilirlik, yerelde işbirlikleri ve bütçe başlıkları altında değerlendirilip her çağrıda her bir il için bir etkinlik fikri destekleniyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı