COLIN’S, Microsoft destekli kasa uygulamasıyla veriyi merkezileştiriyor

Operasyonlarını 38 ülkede, 600’den fazla noktada yürüten jean odaklı moda perakendecisi COLIN’S, Microsoft’un Azure Kubernetes servisiyle merkezden yönetilen ve ölçeklenebilen kasa uygulamasını hayata geçiriyor.

06.01.2022
381
COLIN’S, Microsoft destekli kasa uygulamasıyla veriyi merkezileştiriyor

Operasyonlarını 38 ülkede, 600’den fazla noktada yürüten jean odaklı moda perakendecisi COLIN’S, Microsoft’un Azure Kubernetes servisiyle merkezden yönetilen ve ölçeklenebilen kasa uygulamasını hayata geçiriyor. Kasa uygulaması, mağaza içi operasyonlara ve sahadaki satış ekiplerine güç kattığı gibi, aynı zamanda satışların anlık olarak görüntülenebilmesiyle üst yönetime de anlık içgörüler sunuyor. Mağazaların ciro verilerini toplayarak raporlanma sürecini de ortadan kaldıran uygulama sayesinde Power BI ile yönetimin mobilden anlık takip yapması mümkün oluyor. 

Eroğlu Holding bünyesinde 1983’te başladığı operasyonlarını bugün 38 ülkede, 600’den fazla noktada yürüten, jean odaklı moda perakendecisi COLIN’S ile Microsoft arasındaki stratejik iş birliği, COLIN’S’in kurumsal operasyonlarına yönelik performans, veri kalitesi, analiz, geliştirme ve destek becerilerine güç kattığı ERP çözümü Dynamics AX çatısı altındaki çözümler ile oldukça eskiye dayanıyor. Dynamics CRM, Microsoft .NET Framework gibi çözümleri yazılımlarında kullanan kurumun dijitalleşme yolculuğu, Microsoft Azure Kubernetes üzerindeki kasa uygulaması ile yeni bir boyut kazandı. 

ARA REKLAM ALANI

Teknolojiyi yakından takip ederek iş süreçlerine entegre etmeye büyük önem verdiklerini ve Microsoft ile bugünden geleceğe uzanan bir sistem kurduklarını belirten COLIN’S Global Lojistik ve IT Direktörü Ergin Erşin, “Artık tüm verilere tek kanaldan ulaşabiliyoruz. Bu sayede çalışanlarımız stoktan kampanyaya tüm bilgileri anında görüntüleyebiliyor; müşterinin alışveriş sıklığı, bedeni ve kategori tercihi gibi alışkanlıklarını görebiliyor. Yönetimimiz de rapor setleri ve gösterge panelleri (dashboard) sayesinde tüm verilere gerçek zamanlı olarak ulaşabiliyor” diyerek söz konusu uygulama sayesinde en yoğun dönemlerde bile operasyonu kolaylıkla yönetmenin mümkün hale geldiğine dikkat çekiyor.

İhtiyaçtan hedefe: Kasa uygulaması nasıl gelişti?

Kasa uygulaması, mağazaların satış ve fatura odaklı iş süreçleri odağında projelendirildi ancak kısa sürede bunların ötesine geçecek özelliklere sahip olacak şekilde kurgulandı. Önceki uygulamalarında mağazaların birbiriyle veri alışverişi yapamaması, yeni fiyat tanımlamalarının tüm mağazalara eş zamanlı gidememesi, mağaza özelindeki veritabanı sorunlarında ilgili mağazanın satış alamaz duruma gelmesi gibi problemler yaşanabiliyordu. Mağazalarda ciro kaybına kadar uzanabilen bu senaryoları ortadan kaldırma ihtiyacı kasa uygulamasının çıkış noktası oldu. 

NET Core üzerinde geliştirilen uygulama, Azure Kubernetes üzerinde çalışıyor. Raporlamada ise Power BI Embedded kullanılıyor. Kasa uygulaması mağaza içi operasyonlara ve sahadaki satış ekiplerine güç kattığı gibi, aynı zamanda satışların anlık olarak görüntülenebilmesiyle üst yönetime de anlık içgörüler sunuyor. Kapsamlı, esnek ve iş birliğine dayalı bir ortam ile üretkenliği mağazadan yönetim seviyesine her alanda iyileştiren entegrasyonlar ve iş akışları sağlıyor. Yeni uygulama ile mağazadaki satışlar anlık olarak raporlara yansıtılabiliyor. Mağazaların ciro verilerini toplayarak raporlanması sürecini de ortadan kaldıran uygulama sayesinde Power BI ile yönetimin mobilden anlık takip yapması mümkün oluyor. 

Bulutun kazandırdıkları: Ölçeklenebilirlik, maliyet avantajı ve merkezi yönetim 

Projenin gelecek hedefi hem operasyondaki çalışanlara hem de müşteriye tek bir platformdan temas etmek ve tüm kanallarda aynı deneyimi yaşatmak. Müşteri analitiğiyle ilgili çalışmalara da başlayan kurum, müşteri alışkanlıklarını saha ekiplerine doğrudan gösterebilmek için alışveriş periyodları ve sıklığı, segmentasyon, beden ve kategori tercihi gibi bilgilerle saha ekiplerini destekliyor. 

Uygulamanın bulutta yerel bir mimaride olması, ölçeklendirme açısından fark yaratıyor. Önceki dönemde mağaza, mağazadaki fiziksel kasa ve o kasanın gücü ile sınırlı olan sistem, kasa uygulaması sayesinde merkezileşerek ölçeklenebilen bir uygulamaya dönüyor. Kasa uygulamasının bazı bileşenleri Azure üzerindeki Yönetilen Servislerini kullanıyor, dolayısıyla burada da bakım ve yönetim anlamında önemli ölçüde maliyet avantajı sağlanıyor.  Mağaza bağımlılığını ortadan kaldıran kasa uygulaması ile tek lokasyondan tüm mağazalar merkezi olarak yönetiliyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Gezilecek Yerler
YAZAR BİLGİSİ