Bornova Meslek Eğitim, Avusturya’da Ağrlandı

Bornova Meslek Eğitim Merkezi İle Avusturya Brgborrg15 okulu Erasmus+ KA229 Projesi için ortak çalışıyor.

25.03.2022
475
Bornova Meslek Eğitim, Avusturya’da Ağrlandı

Bornova Meslek Eğitim Merkezi İle Avusturya Brgborrg15 okulu Erasmus+ KA229 Projesi için ortak çalışıyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Türkiye’den İzmir Bornova Mesleki Eğitim Merkezi’ni ağırlayan Avusturya Brgborrg15 okulu ev sahibi olarak ortak projelere imza attı.
İzmir Bornova Mesleki Eğitim Merkezi, Erasmus+ KA229 Projesi kapsamında Avusturya Brgborrg15 okulunu 6-12 Mart tarihleri arasında ziyaret etti.

S.M.A.R.T Projesi Viyana/Avusturya Hareketliliği ziyaretine, Milli Eğitim”e bağlı Bornova Meslek Eğitim Merkezi’nden 4 öğretmen ve 4 öğrenci katıldı.

 

S.M.A.R.T PROJESİ VİYANA AVUSTURYA HAREKETLİLİĞİ

Proje hakkında bilgiler veren Bornova Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Cemal Cüneyt Yavuz, yaptığı açıklamada;
“Kültürel miraslarımızın değerinin farkına varma ve bu hazineleri koruyarak sürdürülebilir bir kültür turizmini destekleme idealinden yola çıkarak başladığımız Erasmus+ S.M.A.R.T (Sharing Memorable Adventures and Rich Traditions) projesinin ilk hareketliliğini gerçekleştirdik.

İtalya, İspanya, Fransa, Hırvatistan ve Avusturya ile ortaklık yaptığımız bu projede pandemi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır yüzyüze tanışamasak da proje çalışmalarımızı online platformlarda gerçekleştirdik.”  Şeklinde konuştu
Projenin ilk hareketliliği de 6-12 Mart 2022 tarihleri arasında Avusturya’ya düzenlendi. Okul Müdürü Yavuz, projenin oluşumu için de açıklamada bulundu. Yavuz, “Viyana’daki proje ortağı okulumuzun  ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk hareketlilikle hem yüzyüze tanışma hem de oluşturulan çalışma grupları sayesinde kısa zamanda hızlı ve önemli bir ilerleme sağlamış olduk.

Hareketlilik öncesi projenin amacına da uygun olarak Avusturya – Viyana kültürünü yerinde ve yaşayarak öğrenebilme, diğer proje ortaklarımızın kültürüne dair bilgiler edinebilme ve kendi kültürümüzü proje ortaklarına anlatabilme heyecanı içinde hazırlıklarımızı gerçekleştirdik.

Ülkemizi ve özellikle de Ege’nin incisi güzel İzmir’imizi, tarihimizi, kültürümüze özgü tatlarımızı, gelenek göreneklerimizi, danslarımızı, efsanelerimizi anlatabilmek amacıyla sunumlar hazırladık.” Şeklinde de konuştu.

 

İŞBİRLİĞİ İÇİN E-REHBER OLUŞTURULDU
Konuyla ile ilgili bilgiler veren Proje koordinatörü Erkan Bilen ise; “Viyada’daki çalışmalarda ilk olarak her ülke sunumlarını gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz dijital seyahat rehberi (e-book) oluşturabilmek için web 2.0 araçlarını kullanma eğitimi aldılar. Özgün tasarımlar hazırladılar ve kültürlere ait yaptıkları araştırmaları, dijital platforma taşıdılar. Oluşturulan çalışma gruplarında her ülkenin öğrencileri, işbirliği içinde e-book çalışmalarını gerçekleştirdi. Böylece öğrenciler, karma gruplarda yer aldıkları için, sadece kendi şehrini değil, diğer ülkeler ve şehirler hakkında da araştırmalar yaptılar. Ekip liderleri üyeler arasında görev dağılımını yaparak bir ekipte koordinasyonun nasıl sa kapsamında  Avusturya Brgborrg15 okulunu 6-12 Mart tarihleri arasında ziyaret etti.
S.M.A.R.T Projesi Viyana/Avusturya Hareketliliği ziyaretine, Milli Eğitim"e bağlı Bornova Meslek Eğitim Merkezi'nden 4 öğretmen ve 4 öğrenci katıldı.

 

S.M.A.R.T Projesi Viyana/Avusturya Hareketliliği

Proje hakkında bilgiler veren Bornova Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Cemal Cüneyt Yavuz, yaptığı açıklamada;
"Kültürel miraslarımızın değerinin farkına varma ve bu hazineleri koruyarak sürdürülebilir bir kültür turizmini destekleme idealinden yola çıkarak başladığımız Erasmus+ S.M.A.R.T (Sharing Memorable Adventures and Rich Traditions) projesinin ilk hareketliliğini gerçekleştirdik. İtalya, İspanya, Fransa, Hırvatistan ve Avusturya ile ortaklık yaptığımız bu projede pandemi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır yüzyüze tanışamasak da proje çalışmalarımızı online platformlarda gerçekleştirdik." Şeklinde konuştu
Projenin ilk hareketliliği de 6-12 Mart 2022 tarihleri arasında Avusturya’ya düzenlendi.

Okul Müdürü Yavuz, projenin oluşumu için de açıklamada bulundu. Yavuz, "Viyana’daki proje ortağı okulumuzun   ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk hareketlilikle hem yüzyüze tanışma hem de oluşturulan çalışma grupları sayesinde kısa zamanda hızlı ve önemli bir ilerleme sağlamış olduk.

Hareketlilik öncesi projenin amacına da uygun olarak Avusturya – Viyana kültürünü yerinde ve yaşayarak öğrenebilme, diğer proje ortaklarımızın kültürüne dair bilgiler edinebilme ve kendi kültürümüzü proje ortaklarına anlatabilme heyecanı içinde hazırlıklarımızı gerçekleştirdik. Ülkemizi ve özellikle de Ege’nin incisi güzel İzmir’imizi, tarihimizi, kültürümüze özgü tatlarımızı, gelenek göreneklerimizi, danslarımızı, efsanelerimizi anlatabilmek amacıyla sunumlar hazırladık." Şeklinde de açıklamalarda bulundu.

 

İŞBİRLİĞİ İÇİN E-REHBER OLUŞTURULDU
Konuyla ile ilgili bilgiler veren Proje koordinatörü Erkan Bilen ise; "Viyada’daki çalışmalarda ilk olarak her ülke sunumlarını gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz dijital seyahat rehberi (e-book) oluşturabilmek için web 2.0 araçlarını kullanma eğitimi aldılar. Özgün tasarımlar hazırladılar ve kültürlere ait yaptıkları araştırmaları, dijital platforma taşıdılar. Oluşturulan çalışma gruplarında her ülkenin öğrencileri, işbirliği içinde e-book çalışmalarını gerçekleştirdi. Böylece öğrenciler, karma gruplarda yer aldıkları için, sadece kendi şehrini değil, diğer ülkeler ve şehirler hakkında da araştırmalar yaptılar. Ekip liderleri üyeler arasında görev dağılımını yaparak bir ekipte koordinasyonun nasıl sağlanacağı hakkında deneyim kazanırken, ekip üyesi öğrenciler de bir ekibin parçası olmayı ve aldığı görevi yerine getirirken insiyatif kullanarak işbirlikli çalışmayı deneyimlediler."  Şeklinde ifadelere yer verdi.

 

REHBER ÖĞRETMEN EŞLİĞİNDE GEZİ
Koordinatör Bilen, yaptığı açıklamada;  "Viyana ve Avusturya kültürünü öğrenme açısından planlanmış etkinlikler de tüm proje ortakları tarafından çok beğenildi. “Time travel” etkinliği ile tarihin koridorlarında gezerken rehber eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş rotasında da önemli bilgi ve deneyimler edindik. Dans okulunda düzenlenen eğitimde Vals adımlarını öğrenirken, düzenlenen yemekte de Viyana’ya özgü lezzetleri sadece fotoğraf olarak değil tadarak deneyimledik ve öğrendik." Diye konuştu.

 

6 ÜLKE PROJESİNDE 4 ÖĞRENCİ 4 ÖĞRETMEN  YER ALDI
Koordinatör Bilen, "Serbest zamanlarda da öğrencilerimiz yurt dışı seyahat, yabancı dilde iletişim, harita okuma, metro ulaşım ağını kullanma, kültürel ve turistik gezilerde konaklama vb. tecrübeler edindiler. Bu hareketlilikten 4 öğrenci ve 4 öğretmen yararlandı. Öğretmenler olarak bizler de hareketlilik boyunca öğrencilerimize rehberlik etmenin yanında tüm etkinliklere de katılarak Avusturya eğitim sistemine dair önemli bilgiler edindik." Dedi.

 

İSPANYA NİSAN AYINDA
Bilen, "Özellikle okul bünyesinde bulunan Avrupa Lisesi (European High School) bölümünün öğrencilerin Avrupa kimliği kazanmalarında etkili olduğunu gözlemledik. Hareketlilik sonrasında edindiğimiz deneyimleri okuldaki diğer öğrencilerle ve öğretmenlerle paylaşarak projemizi tanıtmaya ve çalışmalarımızı aktarmaya devam ediyoruz. Proje ekibi olarak, Nisan ayının son haftasında yapılacak İspanya hareketliliği için çalışmalarımıza başladık. İspanya hareketliliğine katılacak öğrencilerimiz sunumlar için araştırmalarına  devam  ediyor.  Projemizle ilgili ayrıntılı bilgi için proje web sitemizi takip edebilir, sosyal medya hesaplarından da bizi takip edebilirsiniz." Şeklinde konuştu. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Gezilecek Yerler
YAZAR BİLGİSİ