Egeli akademisyenlerden Türkçe literatüre iki yeni eser

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim öğretim üyeleri Prof.

25.04.2022
212
Egeli akademisyenlerden Türkçe literatüre iki yeni eser

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim öğretim üyeleri Prof. Dr. Okan Bilge ile Doç. Dr. Servet Çelik tarafından hazırlanan Anatomi Ders Notları kitabı ve Lippincott Anatomi Atlası çevirisi yayımlandı. Egeli akademisyenler Türkçe tıp literatürüne kazandırdıkları iki eseri EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a sundu. Eserlerin tıp eğitimine katkı sağlayacağını belirten Rektör Budak, çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Bilge ve Doç. Dr. Çelik’e teşekkür etti.

 

ARA REKLAM ALANI

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret eden EÜTF Anatomi Anabilim öğretim üyeleri Prof. Dr. Okan Bilge ile Doç. Dr. Servet Çelik, sağlık bilimlerinde eğitim gören öğrencilerin kullanımına sunulan iki esere ilişkin çalışmalarını Rektör Budak ile paylaştı. Eserlerin tıp eğitimine katkı sağlayacağını kaydeden Rektör Budak, EÜTF’nin tıp eğitiminde ulusal ve uluslararası anlamda önemli bir noktada olduğunu vurguladı. Gerek donanımlı öğretim elemanları gerekse fiziki ve teknolojik altyapının güncel olması nedeniyle öğrencilerin Ege’de iyi ve kaliteli bir eğitim aldığını söyleyen Rektör Budak, “Literatürü yakından takip eden ve çalışmalarıyla Türkçe literatüre katkılar sunan Okan hocamıza ve Servet hocamıza teşekkür ediyorum. Eğitim kalitemizin üst sevilere çıkmasında önemli yeri olan bu gibi çalışmaları her zaman destekledik. Öğrencilerimizin en iyi eğitimi alması için ne gerekiyorsa yapıyoruz, Ege’den mezun olan her bir öğrencimiz burada aldıkları eğitimle ülkemizin ve dünyanın farklı noktalarında insanlığa hizmet edecek, üniversitemizi temsil edecek. Bu bilinçle hareket eden hocalarımıza desteklerimiz sürecek” dedi.

 

ÇOK SAYIDA BİLİMSEL ESER KAYNAK OLARAK KULLANILDI

Türkçe literatüre kazandırdıkları Anatomi Ders Notları kitabı ve Lippincott Anatomi Atlası çevirisi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Bilge, “Her iki eserimizi de Servet hocamızla birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a takdim ettik. Anatomi Ders Notları insan anatomisi dersinde anlatılan konuların can alıcı ve üzerinde çokça durulması gereken noktaları içeren, konuların kolay okunabilir ve anlaşılabilir olması için hazırlanmış ve 300’ün üzerindeki renkli resimlerle desteklenmiş orijinal bir eserdir. Çok sayıda önemli bilimsel eserin kaynak olarak kullanıldığı kitap 410 sayfadan oluşuyor. Lippincott Anatomi Atlası, sağlık alanında eğitim gören öğrenciler için alternatif bilgi kaynağı oluşturmak amacıyla, Doç. Dr. Servet Çelik’in yanı sıra Ankara Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Bilecenoğlu’nun da editör olarak görev aldığı, uluslararası baskıları olan bir kaynağın Türkçe literatüre kazandırılması çabasının sonucudur. 40’a yakın öğretim üyesinin çeviri kurulunda yer aldığı bu eser insan bedeninin ayrıntılı anatomisini topografik yaklaşım ile göstermekte, yüksek çözünürlüklü resimler, çizimler ve öğrenmeyi kolaylaştıran tablolar içeriyor” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YAZAR BİLGİSİ