Çimsa 2021 Entegre Faaliyet Raporu’nu Yayınladı

YARINLAR İÇİN BUGÜNÜ ŞEKİLLENDİRİYORUZ   Sabancı Topluluğu’nun global markalarından Çimsa, 2021 Entegre Faaliyet Raporu’nu yayınladı.

21.04.2022
345
Çimsa 2021 Entegre Faaliyet Raporu’nu Yayınladı

YARINLAR İÇİN BUGÜNÜ ŞEKİLLENDİRİYORUZ

 

ARA REKLAM ALANI

Sabancı Topluluğu’nun global markalarından Çimsa, 2021 Entegre Faaliyet Raporu’nu yayınladı. Çimsa, Entegre Faaliyet Raporu’nda 2021 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlerin güncel çıktılarını, geleceğe dair plan ve hedeflerini paylaştı. Çimsa CEO’su Umut Zenar 2021’de bilanço hedefi ve sürdürülebilirlik ajandası açısından başarılı bir performans sergilediklerini vurgulayarak, “2021 Entegre Faaliyet Raporu’muzda finansal çıktılarımız ve sürdürülebilirlik stratejimizi nasıl birleştirdiğimizi, gelecek nesiller için bugünü nasıl şekillendirdiğimizi anlatmaya çalıştık” dedi.  

  

Türkiye’nin en büyük ve dünyanın lider beyaz çimento oyuncularından biri olan Çimsa, 2021 Entegre Faaliyet Raporu’nu yayınladı. 2021 yılında gerçekleştirilen faaliyetlerin, geleceğe dair plan ve hedeflerin paylaşıldığı rapor; Çimsa’nın ekonomik başarısını, sürdürülebilirlik faaliyetlerini, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını özetliyor. 

 

Yükselen enflasyon başta olmak üzere son dönemde yaşanan ekonomik krize rağmen 2021 yılında son derece başarılı finansal sonuçlar elde ettiklerini belirten Çimsa CEO’su Umut Zenarraporda şu değerlendirmeyi yaptı:

 

Geçen yıla göre ciromuzu yüzde 80 artırarak 3,7 milyar TL’ye çıkardık. Aynı zamanda ihracat alanındaki etkinliğimizi de arttırdık. 2020 yılında yaptığımız 163 Milyon USD’lik ihracatı, 2021 yılında 240 Milyon USD’ye çıkardık. Çimsa’nın elde ettiği başarıda, globalleşme yönündeki stratejik önceliklerimiz de etkili oldu. Temmuz ayında Cimsa Sabancı Cement BV ile İspanya Valensiya’daki Buñol Fabrikası'nı devraldık. Yıllık 560.000 ton klinker, 660.000 ton beyaz çimento üretme kapasitesi; 75.000, 50.000 ve 25.000 ton kapasiteli 3 ayrı beyaz klinker silosu ve 3 adet çimento değirmeni olan Buñol Fabrikası'nın üretim ve dağıtım ağımıza eklenmesiyle hem dünya liginde 3. sıradan 2.’liğe yükselerek öncü oyunculardan biri olma pozisyonumuzu daha da güçlendirdik hem de Avrupa, Kuzey Afrika ve Güney Amerika'da ihracat ağımızı ve etki alanımızı büyüttük.

 

Çok yönlü sürdürülebilirlik stratejisiyle faaliyet gösteriyoruz

 

Çok yönlü sürdürülebilirlik stratejisi ile sürdürülebilir yaşam alanlarının gelişimine öncü olduklarını belirten Umut Zenar, “Ürün çeşitliliğimizi geliştirmek, katma değerli ve sürdürülebilir ürünlerin portföyümüzdeki payını artırmak için çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Afyon Atıktan Türetilmiş Yakıt Besleme Tesisi gibi alternatif yakıt yatırımlarımız ve sürdürülebilir ürün gamının geliştirilmesine yönelik projelerimiz çevresel etkimizi pozitif yönde güçlendirmemize katkıda bulunacak. Ayrıca çok yönlü sürdürülebilirlik stratejimiz ile iklim krizinin çözümüne dikkatle eğiliyoruz. Çimsa’da direkt, indirekt ve tedarik zinciri kaynaklı sera gazı emisyonlarını ölçüp izliyoruz. Sürdürülebilir şehir ve yaşam alanlarına odaklanıyoruz. AR-GE kanalıyla sürdürülebilir ürün geliştirme, enerji verimliliği, düşük karbonlu enerji kaynaklarının kullanımı ve döngüsel ekonomiye dayalı hammadde ve yakıt tedariki gibi konularda önemli bir yol kat ettik.” Çimsa’nın sürdürülebilirlik stratejisini Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı içselleştirecek şekilde güncellediğini belirten Umut Zenar, “Çimsa, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın farklı düzlemlerde iş birliğini daha fazla geliştirmeye, iklim krizi ile mücadeleye odaklanmaya, çevrenin korunması ve doğal kaynakların verimli kullanımı hedefine sağlanan katkıyı ivmelemeye, üretilen değeri pekiştirmeye ve paydaş ilişkilerini her yönüyle daha fazla derinleştirmeye katkıda bulunacağına inanıyor. Çimsa olarak, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı, Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar, Sorumlu Üretim ve Tüketim ile İklim Eylemi konusundaki sürdürülebilir kalkınma amaçlarını önceliklendirerek bunlara doğrudan katkıda bulunacak çalışmalara öncelik veriyoruz” dedi.

Çimsa 2021’i nasıl geçirdi?

  • Ciro 2020’ye göre 80 artışla 3,7 milyar TL oldu.

  • Toplam Yatırım Bedeli 2020’ye göre 2 kat artarak 13,6 milyon ABD doları oldu.

  • 5,6 milyon ton Çimento 6,9 milyon ton Klinker 1,94 milyon m³ Hazır Beton üretimi yapıldı.

  • Sürdürülebilirlik Odaklı AR-GE/İnovasyon Yatırımı 2020’ye göre 371 artış ile 8,7 milyon TL oldu.

  • 8,6 milyon TL Sürdürülebilirlik ve Çevre Yatırımı/ Harcaması yapıldı.

  • Alternatif Yakıt Kullanım Oranı 12,4 oldu.

  • 160.168 ton CO2 Tasarrufu yapıldı.

  • 34.011 MWh Yenilenebilir Enerji Kullanımı gerçekleştirildi.

  • Geri Dönüştürülen Atık Oranı 90 oldu.

  • Kadın Çalışan Sayısında 16 artış gerçekleşti.

  • Yeni İşe Alımlarda Kadın Çalışan Oranı 22 oldu. 

  • 530.000 TL Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yatırımı yapıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Gezilecek Yerler
YAZAR BİLGİSİ