Bu “İŞ” te kadın var

Mimarlıktan demir ticaretine, kuyumculuktan lastikçiliğe kadar birbirinden farklı sektörlerde başarıdan başarıya koşan İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) 9 kadın meclis üyesi, azim dolu öyküleriyle rol model oldu.

07.03.2022
251
Bu “İŞ” te kadın var

Mimarlıktan demir ticaretine, kuyumculuktan lastikçiliğe kadar birbirinden farklı sektörlerde başarıdan başarıya koşan İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) 9 kadın meclis üyesi, azim dolu öyküleriyle rol model oldu. Erkeklerin çoğunlukta olduğu mesleklerde de isimlerinden söz ettiren iş kadınları, 8 Mart Dünya Kadınlar günü için verdikleri mesajda hemcinslerine ‘mutlaka çalışın, üretin’ çağrısında bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

İş dünyasında olduğu gibi İZTO’nun meclisinde de kadınların temsil gücünün önemine dikkat çeken İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener; “Odamız çalışanlarının yüzde 56.3’ü kadınlardan oluşuyor. Ayrıca 9 kadın meclis üyemiz var. Enerjisinden, çalışkanlığından, her konuya farklı bakış açısıyla çözüm bulma yetisinden yararlandığımız kadınlar, Odamızda bizim en büyük destekçimiz. Odamızın organlarındaki kadın sayısını daha da artırmak istiyoruz. Ülkemizin ve İzmir’imizin gelişimi için çalışan, yüzlerce kişiye istihdam imkanı yaratan, her zorluğun üstesinden gelerek şehrimizin itici gücü olan kadın meclis üyelerimiz, genç nesiller için de güçlü bir ilham kaynağı. Biliyoruz ki, kadınlarımız güçlüyse gençlerimiz de, çocuklarımız da, ekonomimiz de, ailemiz de daha güçlü. İZTO olarak bu bilinçle hareket ediyor, kadınlarımızı destekleyen projeler üretiyoruz. Yeni kadın girişimcileri ülkemize ve şehrimize kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YAZAR BİLGİSİ